Geliştirilmekte olan cihazın en dikkat çeken yönünün yapay zeka odaklı olması planlanıyor. Geleneksel uygulama kullanım alışkanlıklarının yerine, yapay zekanın merkezde olduğu bir deneyim sunulması hedefleniyor.
Bu kapsamda cihazın kullanım yapısının klasik akıllı telefonlardan farklı bir yapıya sahip olacağı ifade ediliyor.
Amazon Ekosistemiyle Entegre Çalışacak
Yeni akıllı telefonun, Amazon’un mevcut dijital hizmetleriyle tam uyumlu şekilde çalışması planlanıyor. Özellikle Amazon alışveriş platformu, Prime Video ve Prime Music gibi servislerle entegre bir deneyim sunulması hedefleniyor.
Bu entegrasyonun, kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyecek unsurlar arasında yer aldığı belirtiliyor.
Alexa Deneyimin Merkezinde Yer Alacak
Cihazda Alexa’nın işletim sistemi seviyesinde yer almayacağı, ancak kullanım deneyiminin merkezinde konumlandırılacağı ifade ediliyor.
Alexa’nın, cihazın temel işlevlerinde etkin rol oynaması planlanan özellikler arasında bulunuyor.
Geliştirme Süreci Devam Ediyor
“Transformer” kod adlı cihazın henüz geliştirme sürecinin erken aşamalarında olduğu bildirildi. Projenin, Apple ve Samsung gibi büyük üreticilerle rekabet edebilmesi için nasıl konumlandırılacağına ilişkin detayların ilerleyen süreçte netleşmesi bekleniyor.
Android Tabanlı Yeni Cihaz İddiası
Şirketin yalnızca akıllı telefon değil, aynı zamanda Android işletim sistemine sahip yeni bir tablet üzerinde de çalıştığı yönünde bilgiler yer aldı.
Bu kapsamda Amazon’un kendi geliştirdiği Fire OS yerine Android’e yöneldiği ifade ediliyor.
ZeroOne Grubu Projeyi Yürütüyor
Amazon’un yeni cihaz geliştirme süreçlerinin, şirket bünyesinde kurulan ZeroOne grubu tarafından yürütüldüğü belirtildi. Bu grubun, daha önce Microsoft’ta görev yapmış olan J Allard tarafından yönetildiği bilgisi paylaşıldı.
Yeni akıllı telefon projesinin, Amazon’un teknoloji alanındaki ürün yelpazesini genişletme planlarının bir parçası olduğu ifade ediliyor.