Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Cizre’de bilim rüzgarı: Genç mucitlerin projeleri tam not aldı

Cizre’de bilim rüzgarı: Genç mucitlerin projeleri tam not aldı

Cizre Ahmet El-Cezeri Ortaokulu, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefiyle 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılış törenine Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başta olmak üzere ilçe protokolü ve eğitim camiasının önde gelen isimleri katılım sağladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı, öğrencilerin geliştirdiği yenilikçi fikirlerle teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi.

Cizre Ahmet El-Cezeri Ortaokulu, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefiyle 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılış törenine Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başta olmak üzere ilçe protokolü ve eğitim camiasının önde gelen isimleri katılım sağladı. Kurdele kesiminin ardından stantları ziyaret eden heyet, öğrencilerin büyük bir emekle hazırladığı çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Geleceğin teknolojilerine dair ipuçları

Fuar alanında sergilenen projeler, katılımcılardan tam not aldı. Yazılım dünyasından robotik tasarımlara, çevre dostu uygulamalardan fen bilimlerine kadar uzanan geniş bir yelpazedeki çalışmalar, öğrencilerin yaratıcılığını gözler önüne serdi. Kaymakam Baycar, stantları gezerken öğrencilerden projelerinin teknik detaylarına ilişkin sunumlar dinledi ve gençlerin özgüvenli duruşundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bilimsel merakın önemi vurgulandı

Etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, bu tür organizasyonların öğrencilerin araştırma ve üretme yeteneklerini pekiştirdiğine dikkat çekti. Baycar, "Burada gördüğümüz her bir çalışma, yarının büyük teknolojik buluşlarına atılmış birer adımdır. Öğrencilerimizin bilimsel merakını destekleyen bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize ve azimli gençlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona eren fuarın ardından okul yönetimi, öğrencilerin bilimsel potansiyellerini ortaya çıkaracak benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini duyurdu.