Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Geleceğin mucitleri Balıkesir'de buluştu: Genç zihinlerden teknoloji şöleni

Geleceğin mucitleri Balıkesir'de buluştu: Genç zihinlerden teknoloji şöleni

Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK fuarı, öğrencilerin geliştirdiği yaratıcı projelerle teknoloji tutkunlarına ilham verdi.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK fuarı, öğrencilerin geliştirdiği yaratıcı projelerle teknoloji tutkunlarına ilham verdi.

Balıkesir, eğitim ve inovasyon odaklı dev bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı, Balıkesir Kent Konseyi Sergi Salonu'nda kapılarını ziyaretçilere açtı. Genç yeteneklerin bilimsel meraklarını somut projelere dönüştürdüğü etkinlik, kent protokolünün de yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gençlerin vizyonu Türkiye'nin yarınlarını aydınlatıyor

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, gençlerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştiren bu tür platformların kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Öğrencilerin ortaya koyduğu özgün çalışmaların, Türkiye'nin teknolojik kalkınma hedefleri açısından büyük bir umut kaynağı olduğu belirtildi. Proje yürütücüsü Gülseren Fidan'ın koordinasyonunda hazırlanan fuar, sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda okul ve toplum arasındaki bağı güçlendiren bir köprü görevi gördü.

Protokolden genç mucitlere tam destek

Fuarın açılış programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Garnizon ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Gökhan Gürakar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başta olmak üzere çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Stantları tek tek ziyaret eden protokol üyeleri, genç mucitlerden projelerinin detaylarını dinleyerek çalışmaların işleyişi hakkında bilgi aldı. Eğitim camiasından da yoğun katılımın olduğu etkinlik, bilim meraklısı öğrencileri teşvik ederek bölgedeki inovasyon kültürünü bir üst seviyeye taşıdı.