Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Geleceğin mühendisleri Bolu’da buluştu: Robotlar kıyasıya yarıştı

Geleceğin mühendisleri Bolu’da buluştu: Robotlar kıyasıya yarıştı

68 takımın katıldığı ulusal çaplı organizasyonda, öğrenciler kendi ürettikleri robotlarla şampiyonluk mücadelesi verdi. Gazetebirlik - Teknoloji Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Teknoloji Festivali, genç mucitlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bolu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknoloji Festivali ile genç yeteneklerin teknolojik tasarımlarına ev sahipliği yaptı. 68 takımın katıldığı ulusal çaplı organizasyonda, öğrenciler kendi ürettikleri robotlarla şampiyonluk mücadelesi verdi.

Gazetebirlik - Teknoloji

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Teknoloji Festivali, genç mucitlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik, sadece yerel değil, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen öğrencileri de bir araya getirdi.

Çizgi İzleyen, Mini Sumo ve Robo Hokey kategorilerinde hünerlerini sergileyen geleceğin mühendis adayları, bir yıl süren yoğun çalışmaların meyvelerini topladı. Toplam 68 takımın kıyasıya mücadele ettiği festival, teknoloji meraklısı öğrencilerin özgün projelerini sergilemeleri için önemli bir platform oluşturdu.

Ailelerin ve eğitimcilerin büyük heyecanına sahne olan yarışmada, öğrencilerin kendi imkanlarıyla tasarlayıp ürettikleri robotlar izleyicilerden tam not aldı.

Velilerden tam destek

Yarışma alanını dolduran veliler, çocuklarının teknolojiye olan ilgisini gururla izledi. Oğlunun başarısı için büyük emek verdiğini belirten Meryem Çoban, gençlerin bu tür etkinliklerle kendilerini geliştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Velilerden Serkan Canlı ise, çocukların bilgisayar ve yazılım dünyasında attıkları bu adımların, gelecekte ülkemiz için yararlı bireyler yetişmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir yıllık emeğin finali

Etkinliğin ulusal bir başarıya dönüştüğünü belirten İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emine Karaoğlan, festivalin aslında bir yıllık bir eğitim sürecinin finali olduğunu vurguladı. Karaoğlan, "Öğrencilerimiz okul saatleri dışında kendi tasarımlarını ve üretimlerini gerçekleştirdiler. 35 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen bu süreç, gençlerimizin teknolojiye olan tutkusunu gözler önüne serdi" dedi.

Gerede Habibullah Üstün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecisi Salih Gökmen ise öğrencilerin yeni şeyler üretme konusundaki motivasyonlarını desteklediklerini belirterek, bu tür yarışmaların teşvik edici gücüne dikkat çekti.