Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Mavi Vatan’da yerli teknoloji gururu: Binlerce ziyaretçi TCG Anadolu için sıraya girdi!

Mavi Vatan’da yerli teknoloji gururu: Binlerce ziyaretçi TCG Anadolu için sıraya girdi!

Türkiye’nin denizcilik odaklı ilk teknoloji organizasyonu TEKNOFEST Mavi Vatan, Kocaeli Gölcük’te kapılarını açarak binlerce teknoloji meraklısına ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin denizcilik alanındaki ilk teknoloji organizasyonu olan TEKNOFEST Mavi Vatan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde büyük bir coşkuyla kapılarını açtı. 20 Ağustos'ta Gölcük Tersanesi Komutanlığı ev sahipliğinde başlayan festival, üçüncü gününde de çevre illerden ve yurt dışından gelen on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Hafta sonunun gelmesiyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran vatandaşlar, Türk donanmasının ve savunma sanayiinin geldiği son noktayı yerinde görme imkanı buldu.

TCG Anadolu ve TCG Murat Reis’e Yoğun İlgi

Festivalin en çok dikkat çeken unsurları arasında Türkiye'nin amiral gemisi TCG Anadolu ile yerli imkanlarla inşa edilen TCG Murat Reis denizaltısı yer aldı. Dev savaş gemilerini ve denizaltıları yakından incelemek isteyen ziyaretçiler, sabah saat 08.30 itibarıyla tersane alanında uzun kuyruklar oluşturdu. Stantlarda sergilenen insansız hava araçları, helikopterler ve su altı teknolojileri de özellikle çocukların ve gençlerin büyük ilgisini çekti. Gün boyunca gökyüzünde gerçekleştirilen hava gösterileri ise izleyicilere seyir zevki yüksek anlar yaşattı.

Emekli Denizaltı Astsubayından Anlamlı Ziyaret

Festival alanını ziyaret edenler arasında duygusal anlar yaşayan isimler de vardı. Ziyaretçilerden emekli denizaltı makine astsubayı İsmail Uyar, görev yaptığı günleri yad etmek ve gelişen teknolojiyi torununa göstermek amacıyla alana geldiğini belirtti. TCG Murat Reis’i incelemenin gurur verici olduğunu ifade eden Uyar, Türk donanmasının milli projeler kapsamında hayata geçireceği MİLDEN (Milli Denizaltı) projesini de heyecanla beklediklerini vurguladı.

"Kendi Teknolojimizi Canlı Görmek Büyük Bir Onur"

İstanbul’dan ve yurt dışı seyahatinden ayağının tozuyla festival için Gölcük’e gelen Ayça Yağcı Yeşilyurt, çocuklarına yerli üretim materyalleri canlı olarak göstermenin büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin savunma sanayiinde katettiği mesafeye vurgu yapan vatandaşlar, sergilenen insansız sistemler ve dev deniz platformlarının Türk milletine büyük bir güven verdiğini belirttiler.

Festival 23 Ağustos’a Kadar Devam Edecek

Denizcilik ve su altı teknolojilerine odaklanan TEKNOFEST Mavi Vatan, 23 Ağustos tarihine kadar Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Savunma sanayii devlerinin teknolojik şovlarına sahne olan organizasyonda, ziyaretçiler son güne kadar uçuş gösterilerini izleyip Türk donanmasının envanterindeki gemileri ziyaret edebilecek.