Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Rekabet Kurumu harekete geçti! Büyük şirketler için tehlike çanları çalıyor

Rekabet Kurumu harekete geçti! Büyük şirketler için tehlike çanları çalıyor

Rekabet Kurulu, Teknosa ve diğer teknoloji perakendecileri hakkında soruşturma başlattı. BİM, Migros ve Şok Marketler de inceleme altında. Soruşturma sonrası bu şirketlerin hisselerinde sert düşüşler görüldü. Piyasalar gelişmeleri takip ediyor.

Rekabet Kurulu, aralarında Teknosa’nın da bulunduğu bazı teknoloji perakendecileri ile bir tedarikçiye yönelik soruşturma başlattı. Aynı zamanda BİM, Migros, Şok Marketler ve Carrefoursa gibi perakende zincirlerine de inceleme sürüyor. Açıklamalar sonrası şirket hisselerinde sert düşüşler yaşandı.

Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi kapsamında Teknosa ve diğer teknoloji perakendecileri hakkında rekabeti ihlal edip etmediklerini belirlemek amacıyla soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma kapsamında incelenen şirketler arasında büyük teknoloji perakendecileri ve bir tedarikçi de bulunuyor.

Teknosa’dan Açıklama Geldi

Teknosa, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı duyuruda, Rekabet Kurumu’nun soruşturma kararını şirkete bildirdiğini belirtti. Ancak açıklamada, soruşturmanın şirketin kesin olarak suçlu olduğu anlamına gelmediğivurgulandı. Teknosa, sürece ilişkin gelişmeleri Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı.

Market Zincirlerine Yönelik Soruşturma Derinleşiyor

Rekabet Kurumu, daha önce gıda perakende sektöründeki dev markalar hakkında da soruşturma başlatmıştı. BİM, Migros, Şok Marketler ve Carrefoursa’nın da inceleme altında olduğu belirtildi.

BİM tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu’nun birden fazla perakende şirketi ve tedarikçi hakkında iki ayrı soruşturma yürüttüğü duyuruldu. Açıklamada, soruşturmanın, şirketlerin kanunu ihlal ettiği veya cezai yaptırıma uğrayacağı anlamına gelmediği belirtildi.

Hisseler Çakıldı! Piyasalarda Deprem Etkisi Yarattı

Soruşturmaların duyurulmasının ardından Borsa İstanbul’da sert hareketler yaşandı.

  • BİM hisseleri %4,33 düşerek 530,50 TL’den işlem gördü.
  • ŞOK Marketler hisseleri %2 düşüşle 39,52 TL seviyesine geriledi.
  • Migros hisseleri %4’ü aşan kayıpla 533 TL seviyesine indi.
  • BIST ticaret endeksi genel olarak %5’e yakın düşüş yaşadı.

Piyasalar, Rekabet Kurumu’nun süreciyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.