Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Siirt'te gençlerin yarıştığı Savaşan İHA Yarışması devam ediyor

Siirt'te gençlerin yarıştığı Savaşan İHA Yarışması devam ediyor

Siirt Havalimanı'nda düzenlenen Savaşan İHA Yarışması, gençlerin geliştirdiği insansız hava araçlarıyla teknoloji dolu bir şölen sunuyor.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Savaşan İHA Yarışması, Baykar Teknoloji'nin yürütücülüğünde ve Siirt Valiliği'nin ev sahipliğinde Siirt Havalimanı’nda devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç mühendislerin geliştirdiği insansız hava araçları, kıyasıya bir heyecanla yarışıyor.

42 takım, 30 İHA ile gökyüzünde

Yarışmada toplamda 42 takım yer alıyor ve bu takımlar, aynı anda 30 İHA ile Siirt semalarında uçuş gerçekleştiriyor. Sivas’tan katılan Casa takımı üyesi İbrahim Karaca, finale kalmayı başardıklarını belirterek, "Hedefimiz bu yarışmayı kazanmak ve derece elde ederek milli bir projeye imza atmak" dedi.

Erzurum’dan gelen Ata Simurg takımının üyesi Salih Niyat Güner ise, bir yıl süren yoğun bir hazırlık sürecinin ardından derece elde etmeyi umduklarını ifade etti. Güner, "Derece bekliyoruz, çok ciddiyiz. Başarılar diliyoruz" dedi.

Teknoloji ve havacılığın buluştuğu platform

Yarışma boyunca katılımcılar, gençlerin geliştirdiği milli ve özgün teknolojileri sergilerken, insansız hava araçlarının uçuşlarını yakından takip etme fırsatı da buluyor. Savaşan İHA Yarışması, genç yeteneklerin teknoloji alanındaki becerilerini geliştirmelerine, mühendislik ve takım çalışması deneyimi kazanarak Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna katkı sunmalarına olanak tanıyor.

Yarışmanın 3 Eylül'e kadar devam edeceği ve vatandaşların da yarışma alanında gençlerin İHA'larını izlemelerinin mümkün olduğu bildirildi.

SİİRT’TE TEKNOFEST SAVAŞAN İHA YARIŞMASI HEYECANI SÜRÜYOR

SİİRT’TE TEKNOFEST SAVAŞAN İHA YARIŞMASI HEYECANI SÜRÜYOR