Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Xiaomi’den Radikal Karar: MIUI Defteri Kapandı, Sahne Artık HyperOS’in

Xiaomi’den Radikal Karar: MIUI Defteri Kapandı, Sahne Artık HyperOS’in

Xiaomi, yıllardır kullanılan MIUI arayüzünü tamamen sonlandırdı. 500 milyonu aşan kullanıcıya ulaşan sistem tarihe karışırken, şirket HyperOS ile yeni dönemi başlattı.

Akıllı telefon pazarında önemli bir değişim yaşanıyor. Xiaomi, uzun yıllardır cihazlarında kullandığı MIUI arayüzünü tamamen devre dışı bırakarak yazılım tarafında yeni bir sayfa açtı. Şirket, artık tüm ekosistemini HyperOS üzerine inşa edecek.

MIUI dönemi resmen sona erdi

Xiaomi’nin resmi açıklamasına göre, MIUI tabanlı cihazlar için güncelleme desteği tamamen sonlandırıldı. Böylece 2010 yılında başlayan ve yıllar içinde markanın simgelerinden biri haline gelen arayüz, yerini yeni nesil yazılıma bıraktı.

Son destek alan modellerin de güncelleme süresinin dolmasıyla birlikte MIUI, aktif kullanım açısından tamamen sistemden çıkarılmış oldu.

Milyonları etkileyen değişim

MIUI, sadece bir arayüz olmanın ötesine geçerek Xiaomi’nin küresel başarısında kilit rol oynadı. Özelleştirme seçenekleri, tema sistemi ve kullanıcı deneyimiyle dikkat çeken yazılım, zamanla yüz milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Zirve döneminde 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan MIUI, Android dünyasında en yaygın kullanılan arayüzlerden biri olarak öne çıkmıştı.

Yeni hedef: tek çatı altında ekosistem

Xiaomi’nin yeni yazılımı HyperOS ise sadece telefonlara değil, tüm akıllı cihazlara entegre bir yapı sunmayı hedefliyor. Şirket, bu sistemle telefon, tablet ve diğer akıllı ürünleri tek bir çatı altında birleştirmeyi amaçlıyor.

Daha önce tanıtılan yeni nesil cihazlarda kullanılmaya başlanan HyperOS, Xiaomi’nin yazılım stratejisinde köklü bir dönüşümün işareti olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlara göre bu geçiş, hem performans hem de cihazlar arası uyum açısından kullanıcı deneyimini yeniden şekillendirecek.