İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi TFF 1. Lig'de ilk yarı istatistikleri

TFF 1. Lig'de ilk yarı istatistikleri

TFF 1. Lig'de ilk yarı sona ererken zirvede 34 puanla Ankaragücü yer aldı.

TFF 1. Lig’de ilk yarı sona ererken zirvede 34 puanla Ankaragücü yer aldı. Başkent ekibini 32 puanla Ümraniyespor izlerken, ligin dibinde ise 4 puanlı Gaziantepspor yer aldı. 17 haftada toplam 406 golün atıldığı ligde, 791 sarı ve 36 kırmızı kart çıktı.

TFF 1. Lig’de ilk yarı dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. 17 maçlık bölümü zirvede bitiren ekip 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucu elde ettiği 34 puanla Ankara gücü oldu. Başkent temsilcisini 32 puanla Ümraniyespor takip etti. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de yer alan Çaykur Rizespor’un ise 31 puanı bulunuyor. Sıkıntılı günler geçiren ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3 puan silme cezası alan Gaziantepspor ise 4 puanla son sırada bulunuyor.

17 HAFTADA 406 GOL

TFF 1. Lig’in ilk devresinde 406 gol atıldı. Rakip ağlara attığı 35 golle ligin en golcü takımı konumunda Çaykur Rizespor bulunurken, Karadeniz ekibini 33 golle Eskişehirspor izledi. Balıkesirspor Baltok’un da 32 golü bulunuyor.

791 SARI, 36 KIRMIZI KART ÇIKTI

TFF 1. Lig’in 17 haftalık bölümünde hakemler 791 kez sarı, 36 kez kırmızı kart çıkardı. 54 sarı ile Denizlispor ve Samsunspor, ilk yarının en çok sararan takımları olarak dikkat çekiyor. 6 defa kırmızı kart çıkarılan Elazığspor ise bu alanda zirvede yer aldı. Elazığ temsilcisini 5 kırmızı ile Manisaspor takip etti.

Kulüplerin gördüğü kart sayıları şöyle:

Sarı - Kırmızı

Adana Demirspor: 44 0

Adanaspor: 49 3

Giresunspor: 43 1

Altınordu: 52 2

Balıkesirspor: 33 2

Boluspor: 47 2

B.B Erzurumspor: 43 1

Çaykur Rizespor: 36 1

Denizlispor: 54 3

Elazığspor: 41 6

Eskişehirspor: 48 2

Gaziantepspor: 40 3

G.Gaziantep: 38 0

Manisaspor: 42 5

İstanbulspor: 35 1

MKE Ankaragücü: 49 1

Samsunspor: 54 1

Ümraniyespor: 43 2

KRALLIĞI 3 İSİM PAYLAŞIYOR

Gol krallığında zirvede 3 isim dikkat çekiyor. Balıkesirspor’da Abdulkadir Özgen, Çaykur Rizespor’dan Samudia ile yine Balıkesirsporlu Otoo attıkları 9 golle krallığı paylaşıyor.