Halk TV ekranlarında son dönemde yaşanan yaprak dökümü, deneyimli sunucu Remziye Demirkol’un istifasıyla yeni bir boyut kazandı.
Seda Selek, Sorel Dağıstanlı, Buket Güler ve Gözde Şeker gibi kanalın tanınan ekran yüzlerinin ardından gelen bu ayrılık, medya dünyasında geniş yankı uyandırdı. Demirkol, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Pazartesi görüşürüz demiştim ama bu sözü tutamayacağım" diyerek kanalla yollarını ayırdığını duyurdu.
İstifaların perde arkasında, çalışanların "212 sayılı Basın İş Kanunu" kapsamında sigortalanmaması ve ulaşım haklarının kısıtlanması gibi özlük haklarına dair taleplerin olduğu iddia ediliyor. Gazetecilerin çalışma koşulları ve sosyal hakları konusundaki bu anlaşmazlık, kanal yönetimi ile ekran yüzlerini karşı karşıya getirdi.
Cafer Mahiroğlu: Organize bir saldırı var
Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, peş peşe gelen istifaların ardından sessizliğini bozarak sert açıklamalarda bulundu. Kendisine yönelik organize bir saldırı düzenlendiğini öne süren Mahiroğlu, emek sömürüsü iddialarını reddetti.
Ayrılan isimlerin yüksek maaşlar aldığını savunan Mahiroğlu, "Ayrılan arkadaşlar bir doktorun, çocuklarımızı yetiştiren profesörlerin aldığı maaşı alıyorlardı" ifadelerini kullanarak tartışmanın seyrini maaş skalasına çekti.
Mahiroğlu’nun "şöhret sevdalıları" ve "troller" üzerinden yaptığı savunma, sosyal medyada ve medya kulislerinde tartışılmaya devam ediyor. Yaşanan bu kadro değişiminin ardından Halk TV’nin yayın hayatına nasıl bir ekiple devam edeceği ve izleyici kitlesinin bu değişimlere vereceği tepki merakla bekleniyor.