Yeşilçam’ın unutulmaz karakterleri Hasip ile Nasip’i 50 yıl sonra yeni bir hikâyeyle sinemaya taşıyan filmin çekimleri tamamlandı. Greenart ve Vahdet Erdoğan yapımcılığında, Özgür Bakar’ın yönetmenliğinde hayata geçirilen projenin Çorum Merkez ve İskilip’teki iki haftalık çekim maratonunun ardından film ekibi İstanbul’a döndü.
15 Ağustos’ta başlayan çalışmalarda Çorum’un tarihi sokakları ve doğal mekânları adeta bir film platosuna dönüştü. İki ailenin yarım asırdır süren rekabetini torunlar üzerinden anlatan yapımda; Alper Kul "Nasip", Toygan Avanoğlu "Hasip", Didem Balçın ise "Perihan" karakterini canlandırıyor. Kadroda ayrıca Ufuk Özkan Kaymakam rolüyle, Selim Erdoğan ise üçüncü belediye başkan adayı Vecdi rolüyle yer alıyor.
Sinema Sektöründe Uyarlama Ve Devam Filmleri Rüzgarı
Yeşilçam klasikleri ve kült yapımların modern uyarlamaları son yıllarda Türk sinemasında yeniden ivme kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü verilerine göre, son beş yılda vizyona giren devam ve uyarlama komedi filmleri yerli gişe hasılatının yaklaşık yüzde 35’lik bölümünü oluşturuyor. Hasip ile Nasip gibi nostaljik mirasa dayanan projeler, hem eski kuşak sinemaseverlerin ilgisini çekiyor hem de yeni nesil izleyiciyi salonlara çekmede stratejik bir rol üstleniyor.
Çekim yeri sosyal medya üzerinden yapılan anketle belirlenen filme Çorum halkı da büyük ilgi gösterdi. İki aile arasındaki belediye başkanlığı yarışı ve komik planları konu alan film, 16 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.