Yeni Birlik Gazetesi TV Hazar Ergüçlü'nün başrolünde yer aldığı MUTTER Tribeca'da prömiyer yaptı

Hazar Ergüçlü'nün başrolünde yer aldığı MUTTER Tribeca'da prömiyer yaptı

Alphan Eşeli'nin yazıp yönettiği psikolojik korku filmi "MUTTER: Bir Annenin Hatıra Defteri", dünya prömiyerini New York'ta düzenlenen 25. Tribeca Festivali'nde gerçekleştirdi.

Türk sinemasının uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisi daha eklendi. Yazar ve yönetmen Alphan Eşeli’nin imzasını taşıyan, başrolünde başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü’nün yer aldığı "MUTTER: Bir Annenin Hatıra Defteri" filmi sinemaseverlerle buluştu. 

Yapım, dünya prömiyerini 6 Haziran’da New York’ta düzenlenen 25. Tribeca Festivali kapsamında başarıyla gerçekleştirdi. Karadeniz kıyılarının sisli atmosferinde geçen bu psikolojik korku filmi; annelik, dönüşüm ve bilinmeyene dair kurduğu güçlü anlatısıyla ilk gösteriminde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Escape from Tribeca bölümündeki sekiz filmden biri oldu 

Bu yıl çeyrek asrı geride bırakarak 25. yaşını kutlayan Tribeca Festivali'nin 100’ü aşkın dünya prömiyeri barındıran zengin seçkisi arasından sıyrılan MUTTER, önemli bir başarıya imza attı. Film, festivalin tür sinemasına özel bir ağırlık veren prestijli “Escape from Tribeca” bölümünde gösterilmek üzere seçilen yalnızca sekiz filmden biri olma gururunu yaşadı. İlk gösterim; yazar ve yönetmen Alphan Eşeli, başrol oyuncusu ve aynı zamanda ortak yapımcı olan Hazar Ergüçlü, yapımcı Ömer Atay, oyunculardan Ulvi Kahyaoğlu ve filmin özgün müziklerine imza atan besteci Tristan Bechet’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası sinema basınından Hazar Ergüçlü'ye tam not

Dünya prömiyerinin tamamlanmasının ardından sinema eleştirmenleri ve festival komitesinden yapıma yönelik övgü dolu yorumlar geldi. Festival programcılarından Jonathan Penner, MUTTER’ı “daha önce gördüğü hiçbir filme benzemeyen, insanı hayrete düşüren olağanüstü bir iş” olarak tanımladı. Sinema yazarı Chad Collins, filmi sinema tarihinin kült yapımlarından "Rosemary’s Baby" gibi klasiklerin mirasını taşıyan sarsıcı bir korku alegorisi olarak nitelendirirken, Kat Hughes ise tür sinemasının en güçlü ve unutulmaz örneklerinden biri olduğunu belirtti. Değerlendirmelerde özellikle Hazar Ergüçlü’nin oyunculuk performansı ve filmin beden korkusu unsurlarını işleyiş biçimi ön plana çıkarıldı.

Beş yıllık emeğin ve Seventyfour Films'in ilk büyük adımı

Yönetmen Alphan Eşeli, projenin kendisi için önemini vurgulayarak, "Bu filmi tamamlamak beş yılımı aldı. MUTTER aynı zamanda bugüne kadar yaptığım en kişisel iş" ifadelerini kullandı. Hazar Ergüçlü ise hikayede bir annenin sevgisinin ne kadar güçlü ve dönüştürücü olabileceğini anlatma biçiminden çok etkilendiğini dile getirdi. Yapım, Alphan Eşeli ve Demet Müftüoğlu-Eşeli tarafından kurulan Seventyfour Films şirketinin de ilk uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini taşıyor. Kadrosunda Güven Kıraç, Ulvi Kahyaoğlu ve Erdeniz Kurucan'ın yer aldığı yapımın konsept tasarımları ise Hollywood dünyasında "Alien: Covenant" ve "Furiosa: A Mad Max Saga" gibi dev yapımlarda çalışan Matthew Hatton tarafından hazırlandı.