İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Rehber Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyon çalışmalarını sürdürüyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyon çalışmalarını sürdürüyor

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, "Şu an 250'yi aşkın onarım ve restorasyon çalışması yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ecdat yadigarı eserlere yönelik restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ülke çapındaki 25 bölge müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan camiden çeşmeye, türbeden çarşıya, müzeden medreseye uzanan bir çeşitlilikte onarım ve restorasyonlar yürütülüyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da yoğun şekilde vakıf eser tadilat, onarım, konservasyon ve restorasyon programı devam ediyor. Hatay'da, aralarında Mahremiye, Ulu, Sokullu Mehmet Paşa, Habib-i Neccar ve Mahremiye camileri ile Mar Yuhanna, Rum Katolik, Süryani Katolik Kiliseleri, Kurşunlu Han, Kuyumcular Çarşısı, Kurtuluş Hamamı ve Yenişehir Değirmeni gibi yapıların bulunduğu 34 vakıf eserinde; Gaziantep'te ise Tekke, Nuri Mehmet Paşa, Tahtani, Çarşı ve Kozanlı gibi camiler ile çeşitli mescit, bedesten ve kütüphane de onarım çalışmaları yapılıyor.

İstanbul'da da Sultanahmet Camii, Beyazıt Camii, Abbas Ağa Camii, Süleymaniye Külliyesi, Zeyrek İmareti ve Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı gibi vakıf yapılarında restorasyon çalışmaları sürüyor. Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, ülke olarak kadim ve görkemli bir vakıf medeniyetine sahip olunduğunu belirterek şunları kaydetti: "Ecdadımız, sırf Allah rızasını gözeterek, insanlara faydalı olmayı murat ederek vatanı eserlerle donatmışlar. Bizler de onların emanetine sahip çıkmakla mükellefiz. Şu an 250'yi aşkın onarım ve restorasyon çalışması yürütüyoruz." Aksu, her biri aynı zamanda bir tarihi eser, bir sanatsal mekan olan bu yerleri zamanın yıpratıcılığından korumanın en temel görevleri olduğunu belirtti.