Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemileri, Suriye’de patlak veren iç savaşın ardından ilk kez ülkenin stratejik öneme sahip Lazkiye Limanı’na resmi bir liman ziyareti gerçekleştirdi.
Deniz Kuvvetleri Komutanı TCG İstanbul'da
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın da bu tarihi seyirde donanmanın yerli ve milli gururu olan TCG İstanbul gemisinde hazır bulunduğu belirtildi.
MSB'den Yapılan Resmi Açıklama: "Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından geçen uzun bir aradan sonra, Deniz Kuvvetlerimize ait gemilerimiz ilk kez Suriye'nin Lazkiye Limanı'na liman ziyareti gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda, Suriye'ye ziyaret gerçekleştiren Deniz Kuvvetlerimiz Komutanı da TCG İstanbul'da bulunmaktadır."