İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftadır devam eden kapsamlı operasyonlarda 6 milyon adet uyuşturucu hap ve 270 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, 23 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 521 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 177’sinin tutuklandığını, 91 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü belirtti.
Operasyonların, uyuşturucu maddelerin sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden satıldığının ve ticaretin organize şekilde yürütüldüğünün tespit edilmesi üzerine başlatıldığı bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalara; 46 narkotik ve asayiş ekibi, 414 personel katıldı.
Operasyonlar; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak ve Van’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
“Uyuşturucuyla Mücadele Kararlı Bir Seferberliktir”
Bakan Yerlikaya açıklamasında, uyuşturucuyla mücadelenin devletin öncelikli güvenlik başlıklarından biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Uyuşturucuyla savaşımız; çok katmanlı, çok boyutlu ve kararlı bir seferberliktir. Elebaşından yöneticisine, üreticisinden torbacısına kadar zincirin her halkasını büyük operasyonlarla tek tek kırıp atıyoruz. Emeği geçen tüm kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum.”