Hatay’ın Payas ilçesi merkezinde bir evin bahçesinde görülen dev karayılan, ev sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Çevredekilerin panikle uzaklaşmasının ardından yılan, bahçe duvarında bulunan derin bir deliğe girerek gözden kayboldu. Ev sahibinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri ve bölgede “Yılancı Kemal” olarak tanınan yılan uzmanı Kemal Başer sevk edildi.
Balyozlu Operasyon Saniye Saniye Kaydedildi
Olay yerine ulaşan ekipler, yılanın saklandığı yerden çıkarılması için titiz bir çalışma başlattı. Karayılanın dar delikten kendi imkanlarıyla çıkmayacağının anlaşılması üzerine, itfaiye ekipleri ve Kemal Başer balyoz yardımıyla duvarı kırmaya başladı. Dakikalar süren zahmetli ve dikkatli operasyonun ardından yılanın saklandığı bölgeye ulaşıldı. Herhangi bir yakalama aparatı kullanmayan Başer, dev karayılanı çıplak elleriyle yakalamayı başardı.
Acıya Aldırış Etmedi, Doğayı Korumaya Devam Etti
Tamamen doğal yöntemlerle ve el yordamıyla yakalanan karayılan, ani bir refleksle Kemal Başer’i sağ bacağından ısırdı. Çevredekilerin büyük korku ve şaşkınlık yaşadığı o anlar, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Bacağına kenetlenen yılana rağmen soğukkanlılığını koruyan ve acıya aldırış etmeyen Başer, yılanı incitmeden elinde tutmaya devam etti.
"Bu Canlılar Doğanın Gizli Kahramanları"
Uğradığı saldırıya rağmen yılanı doğal yaşam alanına bırakmadan önce çevredekileri bilgilendirmeyi ihmal etmeyen Kemal Başer, karayılanların ekosistem için önemine dikkat çekti. Isırılmaktan korkmadığını belirten Başer, şu ifadeleri kullandı: "Karayılan, doğadaki en faydalı canlılardan biridir. Ovalarda bulunan büyük ve küçük kemirgenlerin, farelerin en büyük avcısıdır. Sadece fareleri değil, engerek de dahil olmak üzere diğer tüm yılan türlerini avlayabilir. Hatta kendi türünü bile yiyebilen bir yapısı vardır. Bu yüzden bahçesinde veya evinin yakınında karayılan gören vatandaşlarımız kesinlikle korkmamalı ve onlara zarar vermemeli. Bu canlılar aslında insanı gördüğü an kaçmayı tercih eder."
Bacağını ısıran yılanla konuşmaya devam eden Başer, "Hadi bakalım sevgili karayılan, elimi de bırakırsa gidecek ama daha çok sıkıyor. Gitmek istemiyor musun? Doğaya bıraktığım an hemen kuyruğunu salıp hızla uzaklaşacaktır" diyerek yılanı zarar görmeyeceği güvenli bir doğal alana saldı.