İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Gündem Karabük'te felaket genişliyor: Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı

Karabük'te felaket genişliyor: Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı

Karabük'te devam eden yangın ciğerleri yakmaya devam ediyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, uykusuz geçirdiği ikinci günde Ovacık’ta alevlerin arasında evlerini bırakmak istemeyen vatandaşları ikna ederek, can güvenliklerinin sağlanmasına yardımcı oldu.

Türkiye’nin doğal zenginlikleriyle öne çıkan şehirlerinden biri olan Karabük, sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarına karşı devletin tüm kurumları seferber olmuş durumda. Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında 10 köy tedbir amaçlı tahliye edildi.

Karabük Valisi Yavuz ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, Karabük Milletvekili Cem Şahin sahada bizzat incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Yangınla mücadelede kararlılık vurgusu yapılırken, can kaybının yaşanmamış olması en büyük teselli olarak öne çıktı.

Yangının ilk olarak sabah saatlerinde Karabük-Ankara yolu civarında çıktığı, kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi. Ancak öğleden sonra Safranbolu'nun Çavuşlar köyü ve Ovacık'ın Kışla köyünde yeni yangınların başlamasıyla mücadele yeniden yoğunlaştı. Vali Yavuz, rüzgarın etkisiyle yangının bazı alanlarda 300-500 metre kadar yayıldığını belirterek, engebeli arazinin söndürme faaliyetlerini zorlaştırdığını ifade etti.

Devlet Güvencesiyle Tahliyeler Yapıldı 

Yangının tehdit ettiği bölgelerde yaşayan vatandaşların can güvenliği gözetilerek, 10 köyde tahliye kararı alındı. Tahliye edilen vatandaşlar Ovacık’taki kamp merkezine ve Karabük merkezdeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yurtlara yerleştirildi. Vali Yavuz, "Devletimiz vatandaşının yanındadır. Hükümetimizin kararlı duruşu ile bu yangınların üstesinden geleceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Evler Yandı, Ama Umutlar Sönmedi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Cem Şahin, bazı köylerde evlerin yandığını ancak ekiplerin canla başla mücadele ettiğini belirtti. “Yangının yayılmasında rüzgar ve zor arazi şartları etkili oldu. Ancak tüm tedbirler alınmış durumda. İnşallah en kısa sürede bu felaketi kontrol altına alacağız,” dedi.

Gözyaşlarını Tutamayan Belediye Başkanı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise yangından etkilenen köyleri tek tek dolaşarak, vatandaşları evlerini tahliye etmeleri için ikna etmeye çalıştı. “Daha iyisini yaparız” diyerek vatandaşlara moral vermeye çalışan Başkan Çetinkaya’nın zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Belediye, AFAD ve tüm kamu kurumlarıyla koordinasyon içinde sahadaki çalışmalara aktif destek sağlıyor.