Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Gündem Kripto ve dijital suç örgütüne operasyon: 90 milyar TL’lik vurgun çöktü!

Kripto ve dijital suç örgütüne operasyon: 90 milyar TL’lik vurgun çöktü!

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen kapsamlı operasyonla, liderliğini AAO’nun yaptığı ve hesaplarında yaklaşık 90 milyar TL işlem hacmi tespit edilen organize suç örgütü çökertildi. 17 ilde eş zamanlı baskın yapıldı.

MUHABİR: Eray Aksoy

Organize Suç Örgütüne Dev Darbe!

Türkiye, suç örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı ve istikrarlı mücadelede yeni bir başarıya daha imza attı. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM ve Siber birimleri tarafından yürütülen çok yönlü operasyon sonucunda;

Bursa merkezli 17 ilde, organize suç örgütünün elebaşı AAO dahil, 67 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden; 38’i tutuklandı, 28’i hakkında adli kontrol kararı verildi,

Diğer şüphelilerin adli işlemleri sürüyor.

17 İlde Eş Zamanlı Baskın: Örgütün Lideri de Yakalandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinasyonunda yürütülen titiz çalışma sonucunda, organize suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar; İstanbul, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Kocaeli, Edirne, Ankara, Kayseri, Van ve Malatya illerini kapsadı.

Örgütün Suç Profili: Dolandırıcılık, Para Aklama, Kripto Transferler

Soruşturma kapsamında örgütün; vatandaşları çeşitli yollarla bilişim sistemleri üzerinden dolandırdığı, elde ettikleri suç gelirlerini şirinleme yöntemi (küçük parçalarla sisteme sokma) ile gizlemeye çalıştıkları, suçtan elde edilen parayı uluslararası para transfer zincirleri ve kripto para birimleri ile akladıkları belirlendi. 

Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü klurmak ve yönetmek suçlarından haklarında işlem başlatıldı.

90 Milyar TL’lik Kayıtlı İşlem Hacmi Tespit Edildi!

MASAK tarafından hazırlanan teknik raporlarda, şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 90 milyar TL’lik bir işlem hacmi tespit edildi. Bu rakam, bugüne kadar organize suç örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda tespit edilen en yüksek hacimli mali yapı olarak kayıtlara geçti.

Operasyonlarda Ele Geçirilenler

  • 15 adet soğuk cüzdan (kripto para depolama cihazı) , 4 adet ruhsatsız tabanca , 52 adet lüks kol saati (yaklaşık 100 milyon TL değerinde), 42 milyon TL değerinde ziynet eşyası ve altın ve çok sayıda sahte belge, kaşe ve dijital materyal

Mal Varlıklarına El Konuldu

Yine soruşturma kapsamında örgütün mali yapısını çökertmeye yönelik olarak;

2.125 adet banka hesabı, 105 adet kripto varlık cüzdanı, 68 adet taşınmaz mal, 32 araç olmak üzere suçtan elde edilen gelirlerle edinilen tüm varlıklara el konuldu.

Bakan Yerlikaya: “Türk Adaleti, Suçlulara Göz Açtırmaz!”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir suç ve suçlu cezasız kalmayacak. Hangi kılıfa girerlerse girsinler, hangi ülkeye kaçarlarsa kaçsınlar, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Türk polisi ve jandarması milletimizin huzuru için görev başında.”

Sayın Bakan ayrıca operasyonu yöneten Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Jandarma Teşkilatımıza, MASAK ve diğer destek birimlere teşekkürlerini sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *