Türkiye'nin savunma sanayiinde gurur kaynağı olan Kara ATMACA UM, ROKETSAN tarafından gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu tamamlayarak kendi rekorunu yeniledi.
ROKETSAN, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “En uzun menzilli seyir füzemiz Kara ATMACA UM, atışlı test faaliyetinde en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirerek kendi rekorunu yeniledi. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün’den Tebrik Mesajı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ROKETSAN'ın başarısını sosyal medya hesabından paylaşarak, testin Türk savunma sanayisinin mühendislik yetkinliğini, teknolojik kabiliyetlerini ve stratejik caydırıcılığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.
Görgün, “Her başarılı test atışı, milli teknoloji ekosistemimizin gücünü ve ülkemizin bağımsız savunma sanayi vizyonunu pekiştiriyor. Bu süreçte emeği geçen tüm ekipleri tebrik ediyorum.” dedi.
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: "Kara ATMACA'mız Rekor Tazeledi"
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de yaptığı paylaşımda, “Kara ATMACA’mız atışlı test faaliyetinde rekor tazeledi. Seyir füzemiz ATMACA UM, en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu başarıyla tamamlayarak sahadaki güvenirliğini ve caydırıcı gücünü bir kez daha kanıtladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.
Bu gelişme, Türkiye’nin savunma sanayisinde milli teknoloji hamlesine hız kazandırdığını ve küresel savunma pazarında güçlü bir aktör olmaya devam ettiğini bir kez daha gösterdi.