Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Spor Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano dönemi: 'Kupa kazanmaya geldim!'

Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano dönemi: 'Kupa kazanmaya geldim!'

Beşiktaş’ın çiçeği burnunda teknik direktörü Vincenzo Italiano, düzenlediği ilk basın toplantısında muhabirimizin oyun felsefesi ve kariyer hedeflerine yönelik sorusunu cevapladı.

MUHABİR: Aslıhan Akdağ

Siyah-Beyazlı kulüpte yeni bir dönem resmen başladı. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıktı. Takımın geleceği, oynatmak istediği futbol felsefesi ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan İtalyan çalıştırıcı, taraftarı ateşleyecek mesajlar verdi.

Toplantıda YeniBirlik spor muhabiri Aslıhan Akdağ şu soruyu sordu: "İtalya'da önemli başarılar elde ettiniz. Dönüp buraya baktığınızda Beşiktaş taraftarı mücadele eden ve önde baskı yapan bir takım görmek istiyor. Kendi kafanızda plandığınız Beşiktaş'ı tarif eder misiniz? Kariyerinizdeki en büyük meydan okumanın Beşiktaş olabileceğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı camianın beklentilerini çok iyi bildiğini vurguladı.

"Çok Şükür Bir Kadın Gazeteci Soru Sordu"

Muhabirimizin sorusuna samimi bir girişle başlayan Vincenzo Italiano, Beşiktaş’ta kurmak istediği sistemi ve yönetim ile taraftarın beklentilerini şu sözlerle özetledi:

"Çok şükür bir kadın gazeteci soru sordu. Yönetimin ve taraftarın beklediği ofansif gol topu yaratan bir takım görmek istiyor. Beşiktaş gol topu yaratan, çok gol topu imkanı yaratan bir takım ama az gol yiyen. Tamamen ofansif tamamen ileriye yönelik üç puanı getirmek taraftarı ve yönetimi memnun etmek. Galibiyet kazanmaya alışkın bir teknik direktörüm. İtalya'da harika bir 6 yıl geçirdim. La speiza'da, Bologna'da, Fiorentina'da ve orada bir de kupa kazanmam. Benim burada hayalim kupa kazanmak ve yılın sonunda gerçekten güzel bir iş yapmış olmak istiyorum. Bunun içinde elimden gelen her şeyi yapacağımdan emin olabilirsiniz."

İtalya'daki Başarı Grafiğini Beşiktaş’a Taşımak İstiyor

Çizme futbolunda geçirdiği başarılı 6 yılın ardından Türkiye’de yeni bir maceraya atılan Italiano; Spezia, Bologna ve Fiorentina dönemlerinde elde ettiği kazanma alışkanlığını Beşiktaş’a aşılamayı hedefliyor. İtalya’da kupa sevinci de yaşayan tecrübeli hoca, Beşiktaş’taki ana hedefinin de sadece iyi futbol değil, sezon sonunda müzeye götürülecek kupalar olduğunun altını kalın çizgilerle çizdi.

Hem Hücum Hem Savunma Dengesi

İtalyan teknik adamın basına verdiği mesajlarda öne çıkan en önemli detay, sahada sadece hücum eden değil, aynı zamanda savunma güvenliğini de elden bırakmayan kompakt bir takım kimliği oluşturma arzusu oldu. Taraftarın coşkusunu ofansif bir futbolla birleştirmek istediğini belirten deneyimli çalıştırıcı, Beşiktaş'ı yeniden zirveye taşımak için tüm enerjisini sahaya yansıtacağını ifade etti.