Yeni Birlik Videolar Yerel Haberler Şanlıurfa'da zincir market baskını: Raflardan toplanan binlerce ürün imha edildi

Şanlıurfa'da zincir market baskını: Raflardan toplanan binlerce ürün imha edildi

Şanlıurfa'da zabıta ekiplerinin denetimlerinde son kullanma tarihi geçmiş ve kurtlanmış binlerce ürün ele geçirildi, işletmelere ceza yağdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin zincir marketler ve gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde, **son kullanma tarihi geçmiş** ve bozulmuş binlerce ürün ele geçirildi. Halk sağlığını tehdit eden ürünler raflardan tek tek toplandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşabilmesi adına kent genelindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan kontrollerde, insan sağlığını tehlikeye atacak çok sayıda uygunsuz ürün tespit edildi.

Kurtlanmış pirinç ve çocuk bezi çıktı

Gerçekleştirilen sıkı denetimlerde; son kullanma tarihi geçmiş ve **kurtlanmış pirinç**, tarihi geçmiş hijyen ürünleri ile çocuk bezlerinin yanı sıra biber salçası ve nar ekşisi de bulundu. İnsan tüketimine kesinlikle uygun olmadığı belirlenen bu malzemeler muhafaza altına alınarak imha edildi.

Kurallara uymayan ve bozulmuş ürünleri satışa sunmaya devam eden işletmeler hakkında ise **yasal işlem** başlatılarak idari para cezası uygulandı. Yetkililer, vatandaşların alışveriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.