Aydın'ın Koçarlı ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle debisi aniden yükselen Sarıçay Deresi taştı; yoldan geçmeye çalışan bir binek araç sel sularına kapıldı. Araç içerisinde mahsur kalan sürücü Barış G. ve yolcu Sinan Y., olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri ile bölgedeki vatandaşların traktör yardımıyla gerçekleştirdiği müdahale sayesinde sulara kapılmadan tahliye edildi. Kurtarılan her iki kişinin de genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Otomobildeki iki kişi sele kapılmadan kurtarıldı
Olay, saat 17.00 sıralarında Koçarlı sınırları içerisindeki Sarıçay Deresi mevkiinde meydana geldi. Bölgede aniden bastıran şiddetli yağış, dere yatağının taşmasına ve karayolunun su altında kalmasına yol açtı. Barış G. idaresindeki otomobil, su baskınının yaşandığı güzergâhtan geçiş yapmaya çalıştığı esnada hızla yükselen sel sularının ortasında kalarak hareket kabiliyetini kaybetti. Çevredekilerin durumu bildirmesiyle bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Bu tür ani taşkınlarda araç tekerlek boyunu aşan su yüksekliği, zemin temasını saniyeler içinde keserek tonlarca ağırlıktaki araçları kontrolsüzce sürükleyebiliyor. Özellikle menfez ve dere geçişlerinde akıntının gerçek gücünü dışarıdan kestirmek güçleştiğinde, tekerleklerin çekiş gücünü kaybetmesiyle birlikte araç içi tahliye hayati derecede riskli bir aşamaya geçiyor; bu noktada yüksek aks açıklığına sahip iş makineleri veya traktör gibi ağır araçlarla fiziksel çekme hattı kurmak tek güvenli çıkış yolu haline geliyor.
Aydın'da yaşanan olayda da su debisinin hızla artması üzerine, çevredeki köylülerin getirdiği bir traktör suyun içerisine ilerletildi. Ekipler ve vatandaşların koordineli çalışmasıyla araca bağlanan tahliye hattı üzerinden Barış G. ile araçtaki Sinan Y., otomobil akıntıya kapılıp sürüklenmeden önce güvenli bölgeye alındı. İlk sağlık kontrolleri olay yerindeki ambulansta yapılan kazazedelerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.
| Olay Parametresi | Detay Bilgisi |
|---|---|
| Konum | Aydın / Koçarlı / Sarıçay Deresi güzergâhı |
| Olay Saati | Yaklaşık 17.00 |
| Temel Neden | Şiddetli sağanak ve dere taşkını |
| Mahsur Kalanlar | Barış G. (Sürücü), Sinan Y. (Yolcu) |
| Müdahale Araçları | Jandarma, 112 Acil Sağlık, yerel traktör desteği |
| Sağlık Durumu | İyi / Ayakta kontrol |