Bilecik’in Söğüt ilçesinde, geleneksel olarak düzenlenen 530 yıllık vakıf geleneği sünnet şöleni bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sultan II. Bayezid Han’ın vakfiyesinde belirtilen hayır şartı doğrultusunda organize edilen etkinlik, yerel halkın büyük ilgisini çekti.
Sünnet şöleninin detayları:
Etkinliğe İnhisar Kaymakamı vekili ve Söğüt Kaymakamı Esra Polat, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, dualarla başladı ve asırlardır süregelen vakıf kültürünün birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bir kez daha sergilendi.
Unutulmaz anlar yaşandı:
Sünnet olan çocuklar ve aileleri, bu özel günde unutulmaz anlar yaşadı. Vakıf medeniyetinin iyilik, paylaşma ve yardımlaşma öğeleri, etkinlik sayesinde gelecek nesillere aktarılmaya çalışıldı. Protokol üyeleri de sünnet olan çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenerek, mutluluklarına ortak oldu.
Etkinlik, çeşitli ikramların sunulması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Bilecik'teki bu anlamlı etkinlik, gelenekten geleceğe köprü olma özelliği taşıyor.

BİLECİK’TE 530 YILLIK VAKIF GELENEĞİ SÜNNET ŞÖLENİYLE YAŞATILDI