Turizmin gözbebeği Antalya, kavurucu yaz sıcaklarının etkisiyle adeta eriyor. Kent genelinde etkisini artıran sıcak hava dalgası, hem şehir sakinlerini hem de dünyanın dört bir yanından gelen turistleri sahillere döktü. Meteorolojik verilerin ardından caddelerin boşaldığı kentte, hareketliliğin adresi dünyaca ünlü plajlar oldu.

Termometreler 38 Dereceyi Gösterdi
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan son verilere göre, kentteki hava sıcaklığı 38 dereceye kadar ulaştı. Yüksek sıcaklığa eşlik eden deniz suyu sıcaklığının 30 derece, nem oranının ise yüzde 27 olarak ölçülmesi, açık havadaki hissi daha da artırdı. Evlerinde durmakta zorlanan Antalyalılar ile tatil keyfi yapan turistler, soluğu Akdeniz’in serin sularında aldı.
Konyaaltı ve Lara Sahillerinde İğne Atsan Yere Düşmedi
Sıcaklığın zirve yapmasıyla birlikte kentin iki büyük doğa harikası olan Konyaaltı ve Lara sahillerinde adeta insan seli yaşandı. Tatilcilerin bir kısmı Akdeniz'in mavi sularında serinlemeyi tercih ederken, kimileri ise şezlonglarda ve kumsalda güneş banyosu yaptı. Sahil şeridine kamp sandalyelerini atarak deniz havası alanların yanı sıra, Varyant bölgesindeki dik kayalıklardan adeta ölüme meydan okurcasına denize atlayan gençlerin tehlikeli oyunu da çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Parklar ve Palmiye Gölgeleri Sığınak Oldu
Denize girmeyi tercih etmeyen veya sıcağın en yoğun olduğu saatlerde korunmak isteyen vatandaşlar ise alternatif çözümlere yöneldi. Sahil boyunca uzanan yeşil park alanları ve dev palmiye ağaçlarının altı, gölgede serinlemek isteyenlerin sığınağı oldu. Yoğun nem ve sıcak havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenirken, yetkililer özellikle öğle saatlerinde doğrudan güneşe maruz kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.