AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Adıyaman ziyaretinin ardından kentin kültür ve turizm alanındaki yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Tarihi eserlerin restorasyonu tamamlandı
Alkayış, Bakan Ersoy’un ziyareti sırasında, restorasyonu tamamlanan Besni Kurşunlu Camii, Musalla Camii ve Abuzer Gaffari Mescidi ve Türbesi’nin yeniden ibadete açıldığını belirtti. Bu eserlerin kente kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Deprem sonrası yeniden yapılanma süreci
Deprem felaketi sonrası yıkılan Ulu Camii’nin yeniden inşa çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Alkayış, bu projelerin Adıyaman’ın kültürel kimliğinin korunması açısından son derece kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca, Perre Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve çevre düzenleme çalışmalarının ise kentin turizm potansiyeline ciddi katkılar sağlayacağını aktardı.
Adıyaman’ın tarihi yapılarının korunarak geleceğe taşınması adına yürütülen diğer bir proje ise Tarihi Cumhuriyet İlkokulu’nun müzeye dönüştürülmesi. 940 metrekare kapalı alana sahip olan bu alanın, toplamda 1.500 metrekareye çıkarılması planlandığı belirtildi. Projenin toplam ihale bedelinin 240 milyon TL olduğu ve 10 Aralık 2027’de tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
Alkayış, konuşmasının sonunda, "Adıyaman’ımızın tarihi ve kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Restorasyonu tamamlanan eserlerimizi yeniden hizmete açtık, depremde yıkılan Ulu Camii’mizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Perre Antik Kenti’mizde çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi Cumhuriyet İlkokulumuzu da müzeye dönüştürerek şehrimize önemli bir kültür mekanı kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Alkayış, ayrıca bu projelerdeki katkılarından ötürü başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ederek, Adıyaman’ın tarihi mirasını ayağa kaldırmaya ve turizm potansiyelini geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AK PARTİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI VE ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ALKAYIŞ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY’UN ADIYAMAN ZİYARETİ KAPSAMINDA KENTTE TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN KÜLTÜR VE TURİZM YATIRIMLARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.