Hatay’ın Kumlu ilçesinde, 16 yaşındaki Esmanur Berköz, ailesinin geçim yükünü hafifletmek amacıyla hayvancılığa yönelerek dikkat çekici bir başarıya imza attı. 5 keçi ile başladığı bu serüvende, şimdi sayısını 30’a çıkartarak ailesine maddi destek sağlayan Esmanur, 6 kız kardeşin en büyüğü olarak ailesinin en büyük destekçisi haline geldi.
Başlangıçta zorluklar yaşadı
Esmanur, ailesinin geçiminde büyük rol oynamak istediğini ancak babası Yusuf Berköz’den hayvancılık yapma izni almadığını ifade etti. Ailede erkek evladın olmaması nedeniyle üzerine düşen sorumlulukları üstlenmek için sıkı bir mücadele veren Esmanur, sonunda ailesinin rızası ile hayvancılığa adım attı.
Hayvan sevgisi ve sürdürülebilir başarı
Deneyimlerini paylaşan Esmanur, "Babamın geçmişte hayvancılık yaptığını biliyordum. Bu nedenle hayvanlara olan ilgim küçüklüğümden beri vardı. Ona destek olmak için keçi satın aldım, ilk başta 5 keçi ile başladım, yavrularını sattım ve süreklilik sağladım. Şimdi yaklaşık 30 keçim var," dedi.
Esmanur’un annesi Fatma Berköz de kızının azim ve kararlılığından duyduğu memnuniyeti vurguladı. Anne Fatma, "Kızım okulunu bıraktı ama babasına destek olmak için keçilerle uğraşıyor. Erkek çocuğum yok. Esma’yı da erkek evladı gibi yetiştirdik ve inşallah hep bizim destekçimiz olacak," ifadelerini kullandı.

16 YAŞINDAKİ ESMANUR BERKÖZ VE KEÇİSİ