Antalya'nın Aksu ve Kumluca ilçelerinde meydana gelen orman yangınları, rüzgarın etkisiyle kontrol sınırlarını aşarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.
Aksu ilçesine bağlı Yeşilkaraman Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte orman ekiplerinin oluşturduğu emniyet hatlarını aşarak Karaöz ve Yeşilkaraman mahallelerinin içlerine kadar ilerledi. Alevlerin evlere, seralara ve hayvan ahırlarına yönelmesi üzerine bölgede geniş çaplı tahliye operasyonu başlatıldı. Bölgeden en az 254 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.
Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Söndürme çalışmalarını sahada inceleyen Antalya Valisi Hulusi Şahin, jandarma karakolu bahçesinde yaptığı açıklamada, ekiplerin yoğun çabası sayesinde alevlerin çok sayıda yapıya sıçramasının önlendiğini bildirdi.
Yangının Yeşilkaraman Jandarma Karakolu'nu da tehdit ettiğini belirten Şahin; alınan tedbirlerle karakol binasının ve yerleşim alanlarının büyük bölümünün korunduğunu, ancak ilk belirlemelere göre Kumluca'da 10 kadar evin zarar gördüğünü ve bazı çiftçilerin küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu aktardı. Hava kararana kadar sürdürülen havadan müdahale, gece saatleriyle birlikte karadan iş makineleri ve arazözlerle devam ediyor.
Aksu ve Kumluca'daki yangınların enerjisinin kısmen düşürüldüğünü ancak mücadelenin aralıksız sürdüğünü ifade eden yetkililer, söndürme işlemlerinin ardından zarar ve hasar tespit çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Öte yandan yangın riski nedeniyle Antalya-Isparta kara yolu da tedbir amaçlı olarak geçici süreyle araç trafiğine kapatıldı.