Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel bayram buluşması, binlerce ilçe sakininin katılımıyla nostaljik anlara sahne olurken, Başkan Hakan Bahadır bayramın sadece eğlenceden ibaret olmadığını vurguladı.
Bahçelievler Belediyesi bahçesinde kurulan bayram sofrası, ilçe sakinlerini bir araya getirdi. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen etkinlikte, belediye ekipleri tarafından vatandaşlara kurban eti ve çeşitli ikramlar sunuldu. Katılımcılar, yoğun ilgi gösterdikleri programda eski bayramların o samimi ve sıcak atmosferini yeniden tatma şansı buldu.
Çocuklar için özel şenlik alanı
Etkinlik alanında minikler için kurulan özel bölümler gün boyu renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilirken, bayram harçlıkları da unutulmadı. Aileler çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirirken, belediye bahçesi bayramın birleştirici ruhunu yansıtan bir merkez haline geldi.
Bayramın gerçek anlamı hatırlatıldı
Programda vatandaşlara seslenen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, bayramların toplumsal dayanışma için taşıdığı kritik öneme dikkat çekti. Başkan Bahadır, "Bayram sadece oyun ve eğlence değildir; büyüklerin elini öpmek, yaşlıları ziyaret etmek, yetimlerin ve kimsesizlerin yanında olmaktır. Bizler çocuklarımıza bu kadim kültürü miras bırakmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Dünyada barış temennisi
Konuşmasında küresel gelişmelere de değinen Bahadır, savaşların ve acıların olmadığı, huzur dolu bayramlara ulaşma temennisinde bulundu. Yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve gün boyu süren etkinlikler, ilçe halkının birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.