Ankara’nın doğasıyla ünlü ilçesinde yaşayan bir vatandaş, evinin hemen yanı başında karşılaştığı yaban hayatı manzarasıyla şaşkınlığını gizleyemedi.
Kızılcahamam’da orman sınırında ikamet eden Onur Coşar, doğayla iç içe sürdürdüğü yaşamında unutulmaz bir ana tanıklık etti. Bölgenin zengin yaban hayatı sayesinde sık sık farklı türlerle karşılaştığını belirten Coşar, bu kez oldukça özel bir misafir grubunu ağırladı.
Doğal yaşamın kalbinde bir hayat
Evinin konumunun yaban hayvanlarının geçiş güzergahında bulunduğunu ifade eden Coşar, çevresinde domuzlardan tavşanlara kadar pek çok farklı türün yaşadığını dile getirdi. Ancak bu kez karşılaştığı manzara, diğerlerinden çok daha dikkat çekiciydi.
Anne ayı ve üç yavrusu objektiflere yansıdı
Coşar, evinin hemen önünden geçiş yapan anne ayı ve üç yavrusunu fark edince o anları saniye saniye kaydetti. Sevimli yavruların anneleriyle birlikte sergilediği doğal hareketler, bölgedeki yaban hayatının ne kadar canlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Kısa süreli bir keşif gezisinin ardından anne ayı ve yavruları, ormanın derinliklerine doğru ilerleyerek gözden kayboldular. Coşar ise bu anları, doğayla yan yana yaşamanın getirdiği nadir ve heyecan verici bir deneyim olarak tanımladı.