Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, baraj tahliyesi sonrası yükselen nehir sularının getirdiği atıkları temizlemek için kolları sıvadı.
Almus Barajı'nın tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte kapakların açılması, Tokat'ın kalbinden geçen Yeşilırmak'ta su seviyesinin hızla yükselmesine neden oldu. Taşkın sularının yüksek kesimlerden sürükleyip getirdiği ağaç gövdeleri ve dal parçaları, nehir yatağında birikerek görüntü kirliliği oluşturdu.
Sahada inceleme yaptı
Bölgedeki durumu yerinde gözlemlemek amacıyla Yeşilırmak kıyısına giden Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, nehir yatağındaki kirliliği fark edince kayıtsız kalmadı. Yürütülen çalışmaları denetlemekle yetinmeyen Yazıcıoğlu, çevre temizliğine doğrudan katılarak örnek bir duruş sergiledi.
Kendi elleriyle temizledi
Belediye personeliyle birlikte nehir kenarına inen Başkan Yazıcıoğlu, akıntıyla kıyıya vuran ağır ağaç parçalarını ve odunları tek tek sudan çıkardı. Başkanın bu mütevazı ve duyarlı yaklaşımı, çevredeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Yazıcıoğlu, şehrin doğal güzelliğini koruma konusundaki kararlılığını bu hareketiyle bir kez daha göstermiş oldu.