Almanya'nın başkenti Berlin'den yola çıkarak Japonya'ya ulaşmayı hedefleyen 28 yaşındaki Velid Selam, rotasının Türkiye durağı olan Edirne'de mola verdi. Yanında sadık dostu köpeğiyle binlerce kilometreyi geride bırakan Selam, bu uzun soluklu yolculuğunu sadece bir keşif değil, aynı zamanda Filistin halkının yaşadığı insani krize dikkat çekmek için bir platform olarak kullanıyor.
Kökleri Filistin'e uzanan bir aileden gelen Selam, özellikle Gazze'de çocukların hedef alınmasının kendisinde derin yaralar açtığını belirtiyor. Yaşananları bir savaş olarak değil, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bir trajedi şeklinde tanımlayan genç gezgin, uluslararası toplumun sessizliğine karşı tepkisini dile getiriyor.
Neden bisikletle yolculuk ediyor?
Dünyayı keşfetmek için bisikleti tercih etmesinin temel sebebinin insanlarla kurduğu bağ olduğunu vurgulayan Selam, otomobille yapılan seyahatlerin aksine bisikletin çevreyi ve insanları daha yakından tanımaya olanak tanıdığını ifade ediyor. Edirne sokaklarını köpeğiyle birlikte arşınlayan Selam, bu yavaş ama anlamlı yolculuğun kendisine farklı kültürleri anlama fırsatı sunduğunu belirtiyor.
Filistin için umut dolu bir mesaj
Yolculuğunun her kilometresinde Filistin halkının özgürlük mücadelesini taşıyan Selam, nihai hedefi olan Tokyo'ya ulaşana kadar gittiği her noktada barış çağrısını yinelemeye kararlı. "Özgür Filistin, özgür Gazze" diyerek rotasına devam eden genç adam, Türkiye üzerinden Asya'ya geçerek mesajını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Edirne halkının yoğun ilgisiyle uğurlanan Selam, bisikletinin selesinde sadece kişisel bir hayali değil, aynı zamanda bir halkın adalet arayışını da taşıyor.