Düzce Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinliği, Konuralp Antik Tiyatro Çadırı Terasında gerçekleştirildi. Bu etkinlik, bilimi toplumla buluşturan önemli platformlardan biri haline geldi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, üniversite olarak 58. Bilim Kafe etkinliğini gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, bu tür etkinliklerle üniversite ve şehir arasında bir köprü oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Cömert, bilimin halka indirildiğinde daha anlamlı hale geldiğini ifade ederek, davetli konuşmacı Prof. Dr. Özlem Sallı Bideci’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.
Prof. Dr. Özlem Sallı Bideci, "Beton Sandığınız Kadar Sıkıcı mı?" başlıklı sunumunda betonun dayanıklılığının yanı sıra renkli yönlerini de katılımcılarla paylaştı. Bideci, betonun çimento, su, kum, çakıl ve çeşitli kimyasal katkıların karışımıyla elde edildiğini belirtti. Kum ve çakılın analizlerinin yapılmasının ardından uygun olanların kullanıldığını ifade eden Bideci, çimentonun betona bağlayıcılık özellikleri kattığını belirtti. Ayrıca, baraj, köprü ve bina gibi yapılara özel farklı çimento türlerinin mevcut olduğunu vurguladı.
Bideci, betonda suyun rastgele kullanılmaması gerektiğine ve şehir şebeke suyunun kullanımının uygun olduğuna dikkat çekti. Suyun buharlaşmasının betondaki dayanımın azalmasına yol açtığını belirtti.
Betonun eğlenceli ve renkli yönlerine de değinen Bideci, betonun gri, soğuk ve sert bir malzeme olarak algılanmasına rağmen bunun ötesinde yapılan sanatsal çalışmalara dikkat çekti. Katılımcılara renkli beton malzemelerden ürettikleri hediyeleri de armağan eden Bideci, bu malzemelerin parlaklık ve ışık yayma özellikleriyle sanatsal ürünler oluşturulabileceğinin altını çizdi.
Etkinlik, soru-cevap bölümüyle devam ederek son buldu. Duygu Özdemir Cömert, Prof. Dr. Özlem Sallı Bideci’ye teşekkür belgesi takdim etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

PROF. DR. ÖZLEM SALLI BİDECİ "BETON SANDIĞINIZ KADAR SIKICI MI?" BAŞLIKLI SUNUMUYLA BETONUN DAYANIKLI OLDUĞU KADAR, RENKLİ DÜNYASINI DA KATILIMCILARLA PAYLAŞTI. SÖZLERİNE BETONUN TANIMIYLA BAŞLAYAN BİDECİ, BETONUN; ÇİMENTO, SU, KUM, ÇAKIL, KİMYASAL VE MİNERAL KATKILARIN KARIŞIMIYLA ELDE EDİLDİĞİNİ İFADE ETTİ.
