Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Beykoz’da yeşil seferberlik: 1,7 milyon fide sofralara bereket taşıyacak

Beykoz’da yeşil seferberlik: 1,7 milyon fide sofralara bereket taşıyacak

Beykoz Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla başlattığı geleneksel fide dağıtım törenlerini bu yıl daha geniş bir kapasiteyle sürdürüyor.

Beykoz Belediyesi, Cumhuriyetköy’de kendi tesislerinde yetiştirdiği milyonlarca fideyi ücretsiz dağıtarak hem kent tarımını canlandırıyor hem de ilçe ekonomisine 65 milyon liralık katkı sağlıyor.

Beykoz Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla başlattığı geleneksel fide dağıtım törenlerini bu yıl daha geniş bir kapasiteyle sürdürüyor. Cumhuriyetköy’deki modern Fide Üretim Merkezi’nde özenle yetiştirilen yazlık sebze fideleri, düzenlenen etkinlikle Beykozlularla buluştu. 2026 yılı itibarıyla toplamda 2,5 milyonu aşkın bitki üretimine ulaşan belediye, bu hamlesiyle ilçede tarımsal kalkınmayı hedefliyor.

Üretimde yeni rekor ve yerli üretim vurgusu

Beykoz Sahili Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, geçtiğimiz yıla göre kapasiteyi artırdıklarını belirterek, "Bu yıl 1 milyon 700 bin fideyi toprakla buluşturuyoruz. Ayrıca ilk kez kendi bünyemizde ürettiğimiz 800 bin süs bitkisini de park ve bahçelerimizde kullanacağız" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan fide, fidan ve süs bitkisi üreticisi belgelerini alan ilk belediye olduklarını vurgulayan Gürzel, amaçlarının balkonlardan sofralara kadar her noktada bereketi artırmak olduğunu ifade etti.

Stratejik bir güç olarak tarım

Etkinliğe katılan vatandaşlar, tarımın günümüz dünyasındaki stratejik önemine dikkat çektiler. Mustafa Sargın isimli bir vatandaş, "Dünyada yaşanan krizler gösteriyor ki en büyük savaş tarım alanında veriliyor. Balkonunda bir domates yetiştiren kişi bile toprağın değerini anlıyor. Belediyemizin bu hassasiyeti, sağlıklı nesiller ve sürdürülebilir bir gelecek için çok kıymetli" değerlendirmesinde bulundu.

Tarımsal destekler fideyle sınırlı kalmıyor

Tören kapsamında domates, biber, patlıcan, hıyar ve kabak fidelerinden oluşan 1500 kutu, vatandaşlara ücretsiz olarak teslim edildi. Profesyonel üreticiler için ise 21-24 Mayıs tarihleri arasında Cumhuriyetköy’de özel bir dağıtım süreci işleyecek. Beykoz Belediyesi, fide desteğinin yanı sıra arıcılık ekipmanları, balıkçılık malzemeleri ve hayvancılık yem desteği gibi geniş bir yelpazede üreticinin yanında olmaya devam ediyor. İlçenin tarımsal kimliğini güçlendiren festivallerle de bu çalışmalar taçlandırılıyor.