Bilecik Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilen kombine kanal açma aracının kabulü konusu görüşülerek karara bağlandı.
Toplantı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü ve imar konuları detaylı görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na sevk edildi.
Başkan Subaşı, Bilecik Belediyesi çalışmaları ve projeleri hakkında meclis üyelerine bilgi verirken, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilen kombine kanal açma aracının kabul edilmesi konusunu gündeme getirdi. Alınan aracın, daha kaliteli ve sağlıklı hizmet verebileceğinin altını çizen Subaşı, bu yardımları için Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür etti.
Toplantıda ayrıca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Bilecik Belediyesi arasında şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan halk otobüsü sisteminin analiz edilmesine yönelik Ortak Hizmet Protokolü yapılması konusu da görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda, protokolü imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi.
Dahası, Elektronik Ücret Toplama Sisteminde (EÜTS) uygulanan akıllı kart ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu da gündemde yer aldı. Bu mesele, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara istinaden maliyet tespiti yapılarak ele alındı.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN BİLECİK BELEDİYESİ’NE HİBE ARAÇ
