Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Bilecik'te 5 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak seramik osb projesi

Bilecik'te 5 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak seramik osb projesi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde hayata geçirilecek Seramik İhtisas OSB ile 5 bin 200 kişiye istihdam hedefleniyor.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Türkiye’nin ilk Seramik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Ankara’da önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Bu proje tamamlandığında, ilçeye yaklaşık 5 bin 200 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, projenin ilçenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. "Güzel ilçemiz Pazaryeri’nin yarınları için Ankara’da çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin ilk Seramik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olacak ve 5 bin 200 kişiye yeni iş kapısı aralayacak 2. OSB projemiz için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda görüşmeler yaptık," dedi.

Bazı önemli isimlere de teşekkür eden Tekin, "İlçemize kazandırmak için büyük emek verdiğimiz bu projeye desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Halil Eldemir’e, Valimiz Faik Oktay Sözer’e, İl Başkanımız Serkan Yıldırım’a, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür ediyorum. Pazaryeri’nin üretim, istihdam ve kalkınma yolculuğunda çalışmalarımız kararlılıkla sürecek" şeklinde konuştu.

BİLECİK’TE 5 BİN 200 KİŞİLİK DEV İSTİHDAM HEDEFİ

BİLECİK’TE 5 BİN 200 KİŞİLİK DEV İSTİHDAM HEDEFİ