Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, son üç yıl içerisinde ayçiçeği ekimi önemli bir artış göstererek 11 bin 700 dekar genişledi. 2023 yılı itibarıyla 19 bin 800 dekar olan yağlık ayçiçeği ekim alanının, 2026 yılında 31 bin 500 dekara ulaşması hedefleniyor.
Üretim Alanlarının Genişlemesi
Gölpazarı Kaymakamı Onur Titiz, Karaağaç Köyü'nde düzenlenen yağlık ayçiçeği hasat etkinliğine katılarak, üreticilerle bir araya geldi. Kaymakam Titiz, ilçedeki artışın, üreticilere sağlanan destek ve hibe programlarının katkısıyla gerçekleştiğini belirtti. Biçimlenen çiftçi kayıt sistemi verilerine göre, bu projeler sayesinde üretim alanlarının genişlemesi devam etmektedir.
Destek Programlarının Önemi
Bakanlık ve Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projeler çerçevesinde, çiftçilere hibe destekli tohum dağıtımları gerçekleştirildi. Bu uygulamalar doğrultusunda, yerel üreticilerin emeklerine büyük önem veren Kaymakam Titiz, hasat döneminin verimli geçmesi konusunda temennide bulundu. Titiz, "Gölpazarı’nda üretim alanlarının her geçen yıl artması bizler için büyük bir gurur. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması, üretimin güçlenmesi ve bereketin artması için desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

BİLECİK’TE AYÇİÇEĞİ EKİMİ 3 YILDA 11 BİN 700 DEKAR ARTTI