Bilecik’in Bahçecik köyünde düzenlenen Yörük Toyu Şenliği, asırlardır süregelen Yörük kültürünü farklı etkinliklerle kutlamak amacıyla gerçekleştirildi.
Yüzlerce vatandaşın katıldığı bu geleneksel etkinlikte, Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında çeşitli programlar düzenlendi. Şenlikte Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer de yer aldı. Vali Sözer, vatandaşlarla buluşarak stantları gezdi ve geleneksel gösterileri izledi.
Etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları öne çıkarıldı ve katılımcıların ilgisi yoğun şekilde hissedildi. Bahçecik Köyü Yörük Toyu Şenliği, gün boyunca süren etkinliklerin ardından dayanışma ruhuyla sona erdi.
Vali Faik Oktay Sözer, Yörük kültürünün milletin köklü geçmişini temsil ettiğini belirterek, "Bu kültürün gelecek nesillere aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bahçecik Köyü’nde bu güzel geleneği yaşatan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi. Şenliğin il ve ülke adına hayırlara vesile olmasını diledi.

BİLECİK’TE ASIRLIK YÖRÜK GELENEĞİ YAŞATILDI
