Yenişehir ilçesini etkisi altına alan şiddetli yağış ve dolu, bölgedeki üreticinin umutlarını suya düşürdü; çok sayıda mahallede mahsuller büyük zarar gördü.
Bursa’nın tarım merkezlerinden biri olan Yenişehir, dün akşam saatlerinde yaşanan meteorolojik felaketle sarsıldı. Aniden bastıran sağanak yağış ve ardından gelen dolu, özellikle kırsal mahallelerdeki ekili alanları adeta göle çevirdi. Bölge halkı, bir gecede gelen felaketin şokunu yaşıyor.
Cihadiye başta olmak üzere Barcın, Yolören ve Söylemiş gibi kırsal bölgelerde etkili olan su baskınları, geniş bir coğrafyayı olumsuz etkiledi. Özellikle Cihadiye civarında 5 bin dönümü aşkın arazinin büyük bir bölümü sular altında kalırken, bölgede yetişen mısır, bezelye, biber, fasulye ve ayçiçeği gibi ürünler kullanılamaz hale geldi.
Üreticiler çaresiz: Emeğimiz bir gecede yok oldu
Bölgedeki çiftçiler, yaşanan yıkımın boyutlarını gözler önüne serdi. Üretici Mesut Durak, yaklaşık 3 bin dönümlük bir alanın tamamen sularla kaplandığını belirterek, "Ektiğimiz ürünlerin büyük bir kısmını kaybettik. Yağışın şiddeti tarlalarımızdaki tüm emeğimizi silip süpürdü" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
Hayvancılık da darbe aldı
Felaketin sadece tarım ürünlerine değil, hayvancılık faaliyetlerine de zarar verdiği belirtildi. Mücahit Sevim isimli bir diğer üretici, kendi arazisinin yarısından fazlasının su altında kaldığını ifade ederek, çevre çiftliklerdeki hayvanların da bu olumsuz hava koşullarından ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı. Bölge genelinde hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.