Avrupa Yetimeli Derneği, Kurban Bayramı heyecanını Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşarak çocuklara unutulmaz bir bayram sevinci yaşattı.
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde hayırseverlik rüzgarları esti. Avrupa Yetimeli Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bölgedeki yetim çocukları ve ailelerini unutmayarak anlamlı bir yardım organizasyonuna imza attı. Dernek gönüllüleri, bayramın getirdiği manevi atmosferi ihtiyaç sahiplerinin evlerine taşımak için yoğun bir çalışma yürüttü.
Yardımların kapsamı genişletildi
Gerçekleştirilen sosyal yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Avrupa Yetimeli Derneği gönüllüsü Fikri Akkılıç, derneğin sadece bayramlarda değil, yılın her döneminde yetim ailelerin yanında olduğunu vurguladı. Akkılıç, bölgedeki ailelerin eğitimden sağlığa, gıdadan sosyal desteğe kadar pek çok temel ihtiyacının karşılanması için gayret gösterdiklerini belirtti.
Sofralara bereket taşınıyor
Yardım faaliyetlerinin sadece giyim ve alışveriş desteğiyle sınırlı kalmadığını ifade eden Akkılıç, bölgede gerçekleştirilen kurban kesimleri sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına bereket ve sevgi taşıdıklarını dile getirdi.
Bayramlık heyecanı yaşandı
Yapılan organizasyon kapsamında Çermik’te 18 çocuğa bayramlık kıyafetleri hediye edilirken, 20 aileye ise temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına alışveriş kartları takdim edildi. Bu desteklerle birlikte ailelerin bayram öncesinde yaşadığı mutluluk, bölgedeki dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.