İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Çiftlik Bank tarafından dolandırılanlar parasını geri alabilecek mi? Karar çıktı

Çiftlik Bank tarafından dolandırılanlar parasını geri alabilecek mi? Karar çıktı

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın tarafından dolandırılan binlerce kişi 'Çiftlik Bank'tan para geri iade alabilecek miyiz?' sorusunu sorarken bakanlık açıklamada bulundu.

Sanal dünyada oluşturulan çiftliklerle milyonlarca lirayı alıp yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın sahibi olduğu Çiftlik Bank'ın mağdurları sürekli olarak paralarını geri almak için dua ediyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 1 milyon liradan fazla dolandıran Çiftlik Bank hakkındaki raporunu bitirdi. Raporda 3 milyar lira kar dağıtılması gerektiği ancak bu geri ödemenin yapılmasının imkansız olduğu tespitine yer verildi.

Mehmet Aydın tarafından kurulan ve binlerce kişinin dolandırılmasına yol açan Çiftlik Bank ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 145 sayfalık Teftiş Kurulu raporunun detayları ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre Çiftlik Bank sisteminin 4'ü Türkiye'de 6'sı yurtdışında olmak üzere 10 ayrı şirket üzerinden yürütüldüğü belirtilen raporda, sistemin işleyişine yer verilirken, kullanıcılarına yatırım fırsatı sağlanması suretiyle para kazandırılmasının vaat edildiği kaydedildi.

Sisteme 132.222 katılımcının, Papara, Gpay ve Epin gibi internet bankacılık sistemleri üzerinden 1 milyar 139 milyon 972.622 lira yatırdığı belirtildi. Toplanan 1 milyar 139 milyon 972.622 liranın 687 milyon 838.955 lirasının katılımcılara geri ödendiği, 128 milyon 490.850 liranın ise şirketlere sermaye olarak konulduğuna da raporda yer verildi. Fakat kalan 322 milyon 642.770 liranın nerede ve hangi amaçlarla kullanıldığına ilişkin bir bilgi olmadığı ifade edildi.

Müfettişlerin elde ettiği üye listesi uyarınca yatırım yapan kullanıcılara 2 milyar 971 milyon 905.011 liranın kar olarak yatırılması vaat edildiği halde bu vaadin karşılanmasının mümkün olmadığı belirtildi. Çiftlik Bank tarafından hayvan satın alındığı ve oluşan karların yatırımcıya dağıtılacağına ilişkin ifadelerin gerçek dışı olduğu kaydedildi.