Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Çöpten sanata dönüştüler: Miniklerin ellerinde KAAN ve TOGG hayat buldu

Çöpten sanata dönüştüler: Miniklerin ellerinde KAAN ve TOGG hayat buldu

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Bartın Gençlik Merkezi’nde "Dünya Bize Emanet" sloganıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çevre bilincini küçük yaşta aşılamayı hedefleyen organizasyonda, anaokulu öğrencileri atık materyallerden hazırladıkları yaratıcı kostümlerle podyuma çıktı.

Bartın’da düzenlenen çevre etkinliğinde anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden tasarladığı kostümler ve yerli teknoloji maketleri izleyenleri hayran bıraktı.

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Bartın Gençlik Merkezi’nde "Dünya Bize Emanet" sloganıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çevre bilincini küçük yaşta aşılamayı hedefleyen organizasyonda, anaokulu öğrencileri atık materyallerden hazırladıkları yaratıcı kostümlerle podyuma çıktı. Profesyonel mankenleri aratmayan bir özgüvenle yürüyen minikler, geri dönüşümün önemine dair güçlü bir farkındalık mesajı verdi.

Geri dönüşümün teknolojiyle buluşması

Defilenin ardından kurulan sergi alanı, ziyaretçilerin en çok vakit geçirdiği bölümlerden biri oldu. Özellikle atık malzemelerin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılan Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN ve yerli otomobil TOGG maketleri, katılımcılardan tam not aldı. Protokol üyeleri, büyük bir emekle hazırlanan bu eserlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek projeye desteklerini gösterdi.

Protokolden oyunlara tam destek

Etkinlikte sadece görsel şovlar değil, atık malzemelerden üretilen zeka ve beceri oyunları da ön plandaydı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Baykal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, öğrencilerle birlikte denge oyunları oynayıp basket atarak keyifli anlar yaşadı. Erturan Türk Dansı gösterisiyle devam eden program, çevre duyarlılığı konusunda geleceğe umut veren bir tabloyla sona erdi.

Eğitimde çevre bilinci vurgusu

Programda bir konuşma yapan Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Mehmet Özdemir, sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşümün bir yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Yetkililer, hayal güçlerini çevre koruma bilinciyle birleştiren öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere teşekkürlerini iletti.