Tekirdağ’da görev başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehadet şerbetini içen polis memuru Emrah Koç’un naaşı, askeri uçakla baba ocağına getirildi.
Son görev yeri Çorlu’da bir iş merkezindeki kavgaya müdahale ettiği sırada şüpheli bir şahsın açtığı ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Emrah Koç, memleketi Van’da hüzünlü bir törenle karşılandı. Çorlu Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen ilk törenin ardından şehidin naaşı, askeri uçakla Van Jandarma Hava Grup Komutanlığı’na ulaştırıldı.
Devlet erkanı ve şehit yakınları karşıladı
Şehit Koç’u karşılamak için düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Van Valisi Ozan Balcı, bölgedeki askeri komuta kademesi, emniyet müdürleri ve şehidin acılı ailesi katıldı. Türk bayrağına sarılı tabut, silah arkadaşlarının omuzlarında uçaktan alınarak tören alanına taşındı.
Dualarla Çaldıran’a uğurlandı
Saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından yapılan dualarla birlikte, Emrah Koç’un naaşı defnedilmek üzere Çaldıran ilçesine doğru yola çıkarıldı. Aynı olayda şehit düşen Samsunlu polis memuru Erkan Tütüncüler ile birlikte milletin yüreğini yakan bu acı olay, bölgede derin bir üzüntüye neden oldu.