Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Denizden çıkanlar şoke etti: 5 dakikalık dalışta biriken kirlilik gözler önüne serildi

Denizden çıkanlar şoke etti: 5 dakikalık dalışta biriken kirlilik gözler önüne serildi

Düzce’nin turizm merkezi Akçakoca, Dünya Çevre Günü kapsamında anlamlı bir farkındalık projesine ev sahipliği yaptı. İlçe protokolünün ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, deniz ekosisteminin korunmasına dikkat çekildi.

Akçakoca’da düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde, profesyonel dalgıçların kısa süreli çalışmasıyla denizden çıkarılan atıklar, çevre kirliliğinin ulaştığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.

Düzce’nin turizm merkezi Akçakoca, Dünya Çevre Günü kapsamında anlamlı bir farkındalık projesine ev sahipliği yaptı. İlçe protokolünün ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, deniz ekosisteminin korunmasına dikkat çekildi.

Kısa sürede devasa kirlilik

Temiz Deniz, Temiz Sahil sloganıyla yola çıkan ekipler, kıyı şeridinde hummalı bir temizlik çalışması yürüttü. Ancak etkinliğin en çarpıcı anları, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçların su altına girmesiyle yaşandı. Sadece 5 dakika süren bir dalışın ardından deniz tabanından çıkarılan plastik, cam ve izmarit gibi evsel atıklar, sahildeki öğrencileri ve katılımcıları hayrete düşürdü.

Geleneksel hale getirilecek

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Akçakoca Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, bu tür çalışmaların artık gelenekselleşeceğini belirtti. Turizm kenti kimliğine sahip Akçakoca’da doğaya zarar veren atıkların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Uzan, şunları söyledi:

Doğa bize emanet

Plastik ve cam gibi doğada çözünmeyen maddelerin denizlerimizi kirletmesine izin vermemeliyiz. Bu farkındalık çalışmasını her yıl tekrarlayarak vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Tüm hemşehrilerimizi bu emanete sahip çıkmaya ve daha temiz bir yaz sezonu için duyarlı olmaya davet ediyorum.