Hatay’da meydana gelen depremin ardından 7 yaşındaki Zeynep Koyun, ailesini kaybetmenin acısıyla başa çıkmaya çalışıyor. Depremin getirdiği yıkım sonucu annesi, babası, dört kardeşi ve sağ bacağını kaybeden Zeynep, kendisine koruyucu aile olarak bakan amcası Hasan Koyun ve yengesine, duygusal bir bağla 'baba' ve 'anne' diyerek hitap ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay’da büyük hasara neden olurken, yaklaşık 25 bin insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Zeynep, depremin yıkıcı etkisini tüm boyutlarıyla yaşadı. Amcası Hasan Koyun, Zeynep’e olan desteğini ve sevgisini asla es geçmedi ve onu kendi çocukları gibi büyüttü. Zeynep, amcası ve yengesinin yanında yeni bir aile dinamizmi geliştiriyor.
Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi tarafından Zeynep’e özel olarak tasarlanan protez bacak, onun hayatında yeni kapılar açmaya devam ediyor. Böylece Zeynep, sadece hayata tutunmakla kalmıyor; aynı zamanda hayallerine de adım atma fırsatı buluyor.
Zeynep Koyun, amcasının aile ortamında büyümekte ve öğrenim hayatına devam etmektedir. Zeynep, gelecekte avukat olmayı hayal ediyor. Amcası ona olan desteklerini şu sözlerle dile getiriyor: "Zeynep bizim kızımız, burada okula gidiyor, oyun oynuyor. Bize adapte oldu; annesini ve babasını sormuyor ve bizi aile olarak benimsedi."
Hasan Koyun, koruyucu aile olmanın son derece önemli bir sistem olduğunu belirterek, “Psikolojik olarak çocuklarımız daha rahat oluyor. Herkesin böyle çocukların evlat edinilmesine olumlu gözle bakmasını istiyorum” dedi. Bu sayede Zeynep, yeni bir aile sıcaklığı içinde gerçek bir hayat sürmeye devam ediyor.

ZEYNEP KOYUN
