Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Dinar’da yeşil seferberlik: Gençler ormanları korumak için sahaya indi

Dinar’da yeşil seferberlik: Gençler ormanları korumak için sahaya indi

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi, orman varlığını korumak ve çevre bilincini yükseltmek adına anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dinar Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan Orman Benim Kampanyası, Pınarlı Tabiat Parkı’nda düzenlenen geniş katılımlı bir temizlik hareketiyle hayata geçirildi.

İklim kriziyle mücadele ve orman yangınlarına karşı toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen kampanya kapsamında, Dinar’daki öğrenciler doğayı atıklardan arındırmak için bir araya geldi.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi, orman varlığını korumak ve çevre bilincini yükseltmek adına anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dinar Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan Orman Benim Kampanyası, Pınarlı Tabiat Parkı’nda düzenlenen geniş katılımlı bir temizlik hareketiyle hayata geçirildi.

Doğayı korumanın yangınları önlemedeki kritik rolüne dikkat çekilen etkinlikte, küresel ısınmanın getirdiği risklere karşı toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Protokol ve öğrencilerden yoğun ilgi

Pınarlı Tabiat Parkı’ndaki çevre temizliğine Dinar protokolü de tam kadro destek verdi. Etkinliğe Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Serdar Cantepe, Belediye Başkanı Veysel Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş katılarak çalışmalara eşlik etti. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yerel yöneticilerin katılımı, ormanların korunması konusundaki kararlılığı gözler önüne serdi.

600 kilogram atık toplandı

Etkinliğin en dikkat çekici kısmını ise geleceğin emanetçisi olan öğrenciler oluşturdu. Dinar Fen Lisesi, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen 67 duyarlı öğrenci, gün boyu süren çalışma neticesinde ormanlık alandan yaklaşık 600 kilogram çöp topladı. Gençlerin bu özverili çalışması, bölgedeki temiz orman bilincinin güçlenmesine önemli bir katkı sağladı.