Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçen yıl Girgin ve İkincisoy aileleri arasında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kavganın ardından tırmanan husumet, yoğun girişimlerle barışla sonuçlandı. Aileler, düzenlenen bir törenle aralarındaki kırgınlığa son vererek el sıkıştı.
Barış töreninin organize edilmesi
Barış merasimi, AK Parti Silvan İlçe Başkanı Volkan Karadeniz ve çeşitli imamlar ile yerel kanaat önderlerinin bulunduğu bir barış heyeti tarafından organize edildi. Bir aydır süren hassas görüşmeler sonrası, iki aile mensupları yeniden bir araya gelerek kardeşlik mesajı verdi.
Açıklamalar ve mesajlar
Törende konuşan AK Parti Silvan İlçe Başkanı Volkan Karadeniz, sağlanan barışın sadece iki aile için değil, tüm Silvan için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Karadeniz, “Yaşanan elim hadisenin ardından, ailelerimiz arasında derin bir üzüntü yaşandı. Aradan geçen bir yıl boyunca sürdürdüğümüz görüşmeler sayesinde bu husumeti sona erdirdik. Bizim için önemli olan acıyı büyütmek değil, kardeşliği inşa etmektir. Kin değil, kardeşlik; ayrılık değil, birlik; husumet değil, barış kazanmalıdır.” diye konuştu.
Barışın tesis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür edilmesiyle tamamlanan merasim, herkesin yüzünü güldüren bir atmosferde sona erdi.

DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE GEÇTİĞİMİZ YIL GİRGİN VE İKİNCİSOY AİLELERİ ARASINDA ÇIKAN VE BİR KİŞİNİN HAYATINI KAYBETMESİYLE SONUÇLANAN KAVGANIN ARDINDAN BAŞLAYAN HUSUMET, YÜRÜTÜLEN YOĞUN GİRİŞİMLER NETİCESİNDE BARIŞLA NOKTALANDI. İKİ AİLE, DÜZENLENEN MERASİMLE ARALARINDAKİ KIRGINLIĞA SON VEREREK EL SIKIŞTI.