Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Doktorların umudunu kestiği genç, bisikletiyle kıtaları aşıyor

Doktorların umudunu kestiği genç, bisikletiyle kıtaları aşıyor

İlik kanserini yenen John Müller, Berlin'den Tac Mahal'e bisikletle yol alarak kanser hastalarına ilham olmak istiyor.

Almanya’da doktorların ‘fazla yaşamaz’ dediği ilik kanserini 14 seanslık kemoterapi ve zorlu bir tedavi sürecinin ardından yenen 26 yaşındaki John Müller, kendisi gibi kanser hastalarına ilham olabilmek amacıyla Berlin’den bisikletiyle yola çıktı. Hedefi Hindistan’ın gözdesi Tac Mahal’e doğru pedal çevirmek olan Müller, Türkiye’deki duraklarından biri olarak Sakarya’ya ulaştı.

Almanya’ya beş sene önce atlattığı ilik kanserinin ardından, kendisi gibi kanser hastalarına umut aşılamak için Berlin şehrinden yola çıkan John Müller, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan bir sosyal medya takipçisinin atmış olduğu mesaj üzerine rotasını Erdoğdu Mahallesi’ne çevirdi. Berlin’den Türkiye’ye 2 bin kilometrelik yolculuğunun ardından burada mola vererek dinlenmeyi tercih eden Müller, Akyazı Mahallesi sakinleri ve kendisini sosyal medya üzerinden takip eden Ömer Sarıgedik tarafından karşılandı. Mahallenin bazı yaşlı vatandaşlarıyla çay içip, kendi dilinde sohbet eden genç, Türk halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Doktorlar yaşamamın imkansız olacağını söyledi”
Ağır bir kanser tedavisi sürecinden geçtiğini aktaran John Müller, “Almanya’dan Hindistan’a olan yolculukta 2 bin kilometre geldim, toplamda 8 bin kilometre yol kat ederek Tac Mahal’a ulaşmak istiyorum. Beş yıl önce çok ciddi bir kanser vakası geçirdim, 10 ay boyunca hastanede yatmak zorunda kaldım ve 14 kemoterapi tedavisi aldım. Doktorlar yaşamamın imkansız olacağını söyledi. Ben de bisiklet sürerek bu mücadeleye dahil oldum. Böylece genç nesillere, kanserden ölünmeyeceğinin ve bu sporun içinde olunabileceğinin mesajını vermek istiyorum. Mümkünse hastanelerinde ziyaret ederek onlara moral olmak istiyorum” dedi.

“Türkiye’ye geldiğimde ilk fark ettiğim ezan sesi oldu”
Türkiye’yi beğendiğini ifade eden Müller, “Sadece bir hafta Türkiye’de bulunmama rağmen çok sevdim. İnsanlar, yemekleri, çay ve camileri çok hoşuma gitti. 6-7 ülkede bulundum ve kendimi Edirne’de buldum. Türkiye’ye geldiğimde ilk fark ettiğim ezan sesi oldu. Gerçekten kalbe dokunan güzel bir ses, bunu diğer ülkelerde duymadım ve beni çok etkiledi. Tac Mahal, sevginin ve barışın ortak dilinin olduğu bir yer; bu yüzden ben de kanserle olan mücadelemi orada bitirmek istiyorum. Burada arkadaşlarla bol bol çay içerek zaman geçirdim.” dedi.

“Sokak köpekleriyle mücadele etmek zorunda kaldım”
Türkiye’de sokak köpekleriyle sorunlar yaşadığını ifade eden Müller, “Bugün yolculuğum Bolu’ya başlıyor. Daha sonra Samsun, Giresun ve Gürcistan’da Türkiye yolculuğumu bitireceğim. Almanya’ya gelirken kar yağışı nedeniyle zor bir yolculuk yaptım. Sırbistan’da Türkiye’de olduğu gibi bol bol sokak köpekleriyle karşılaştım, sürprizlerle dolu bir yolculuk geçiriyorum” şeklinde konuştu.

“Biz bir kardeş kazanmış olduk”
Sosyal medyadan bisiklet yolculuğunu takip eden Ömer Sarıgedik, “John, Kocaeli tarafına gidecekken Hendek çıkışında mesaj attım. Kendisiyle burada tanışmak istedik. Burada çay içtik, Almanya’da çalışmış insanlarla güzel bir bağ kurdu. Biz bir kardeş kazanmış olduk. Kanser hastalığını yenmiş olan John, çocuklara da güzel bir örnek olmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde Türkçe bilmeyen John’a bir günde kendisini idare edecek kadar Türkçe kelimeler öğrettik” ifadelerini kullandı.

ALMANYA’DA DOKTORLARIN 'FAZLA YAŞAMAZ' DEDİĞİ İLİK KANSERİNİ 14 SEANSLIK KEMOTERAPİ VE ZORLU BİR...

ALMANYA’DA DOKTORLARIN 'FAZLA YAŞAMAZ' DEDİĞİ İLİK KANSERİNİ 14 SEANSLIK KEMOTERAPİ VE ZORLU BİR TEDAVİ SÜRECİNİN ARDINDAN YENEN 26 YAŞINDAKİ JOHN MÜLLER, KENDİSİ GİBİ KANSER HASTALARINA İLHAM OLABİLMEK İÇİN BERLİN’DEN BİSİKLETİYLE YOLA ÇIKTI. HEDEFİ OLAN HİNDİSTAN'IN GÖZDESİ TAC MAHAL'E DOĞRU PEDAL ÇEVİREN MÜLLER'İN TÜRKİYE'DEKİ DURAKLARINDAN BİRİ DE SAKARYA OLDU.

ALMANYA’DA DOKTORLARIN 'FAZLA YAŞAMAZ' DEDİĞİ İLİK KANSERİNİ 14 SEANSLIK KEMOTERAPİ VE ZORLU BİR...