Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Düzce Alzheimer Merkezi'nde dünya Alzheimer günü etkinliği düzenlendi

Düzce Alzheimer Merkezi'nde dünya Alzheimer günü etkinliği düzenlendi

Düzce Belediyesi Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi, ikinci yılı kapsamında 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinliği ile hastaları bir araya getirdi.

Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi’nin ikinci kuruluş yıldönümü ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla program düzenlendi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, merkezin kapasitesinin artırılması için çalışma yürütüldüğünü belirterek, "İnşallah daha fazla hastaya hizmet edeceğiz" dedi.

Merkezin önemli katkıları

Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi, kuruluşunun ikinci yılında Alzheimer hastaları ve yakınlarını bir araya getirdi. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla düzenlenen programa; Başkan Faruk Özlü, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hayırsever iş insanı Ertan Uçar’ın eşi Zeynep Uçar, Sevilen sanatçı Nurullah Çelebi, belediye birim müdürleri, Alzheimer hastaları ve yakınları katıldı.

Başkan Faruk Özlü, merkezin hayata geçirilmesinde Zeynep ve Ertan Uçar çiftinin öncü olduğunu belirterek teşekkür etti. Merkezin bulunduğu alanın daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na ait ve kullanılmayan bir bina olduğunu aktararak, gerekli görüşmelerin ardından alanın belediyeye tahsis edildiğini söyledi. Merkezin bugün 32 Alzheimer hastasına hizmet verdiğini belirten Faruk Özlü, kapasite artışı planlandığını ve daha fazla hastaya hizmet vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Gerçek belediyecilik anlayışı

Merkezin oluşturulma sürecinde farklı şehirlerdeki örneklerin de incelendiğini belirten Özlü, çalışanların Antalya’daki Alzheimer Merkezi’ni incelemek üzere gönderildiğini hatırlatarak, "Bu merkezin bir benzeri Antalya’da var. Arkadaşlarımızı Antalya’ya gönderdik, incelediler, baktılar. Ama bana ifade ettikleri; bizim Düzce Alzheimer Merkezi Antalya’dan daha iyi" ifadelerini kullandı. Sosyal belediyecilik anlayışının yalnızca sosyal medya paylaşımlarından ibaret olmadığını vurgulayan Faruk Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim belediyecilik anlayışımız gerçek belediyeciliktir. Türkiye’de gerçek belediyecilik, Düzce belediyeciliğidir."

Programda Alzheimer hastası yakını Mahmure Dengin de merkezin kendileri için taşıdığı öneme yönelik düşüncelerini paylaşarak, "Böyle bir merkezi Düzce’mize kazandırmakta öncülük eden Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü, Sayın Zeynep Uçar ve eşi Sayın Ertan Uçar ile bu işe önderlik etmiş herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayatımıza ışık oldunuz. Çalışanların hepsi ilgi, sevgi ve şefkat dolu. Sayenizde burada büyük bir aile olduk." ifadelerini kullandı. Program, pasta kesimi ve Alzheimer hastalarının merkezde gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan el emeği sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Düzce Alzheimer Merkezi’nde Dünya Alzheimer Günü kutlandı

Düzce Alzheimer Merkezi’nde Dünya Alzheimer Günü kutlandı