Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla kilitlenen Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde, hava muhalefeti nedeniyle trafik akışı rahatladı.
Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğramıştı. Tatilin ilk günlerinde Ankara istikametinde gözlenen aşırı trafik yoğunluğu, yerini daha sakin bir seyre bıraktı.
Hava muhalefeti trafiği rahatlattı
Bölgede etkisini gösteren yağışlı hava, otoyoldaki araç trafiğinin yoğunluğunu önemli ölçüde kırdı. Tatilin üçüncü gününde yola çıkan sürücüler, önceki günlerin aksine daha akıcı bir trafikle karşılaştı. Gün boyu normal seyrinde ilerleyen araçlar, kontrollü bir şekilde güzergahlarına devam etti.
Güvenlik güçlerinden sürücülere uyarı
Trafik ekipleri, olası aksaklıkların önüne geçmek adına güzergah üzerindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Polis ve jandarma ekipleri, özellikle yağışlı havalarda görüş mesafesinin düşmesi ve zeminin kayganlaşması nedeniyle sürücüleri hız limitlerine uymaları ve takip mesafesini korumaları konusunda sık sık uyarıyor. Tatilcilerin güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için bölgedeki önlemler bayram süresince devam edecek.