Düzce, turizm alanında iddialı bir yol haritası çizmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde hayata geçirilen Düzce Turizm Master Planı, turizmde önemli bir atılımın ilk adımlarını temsil ediyor. Özlü, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm konusunun şehrin ana hedefi olduğunu vurgulayarak, haftalık 10 bin turistin Düzce’yi ziyaret etmesinin gerçekleştirilebilir bir hayal olduğunu ifade etti.
Düzce’nin potansiyeli ve planın önemi:
Düzce’nin doğal ve kültürel güzelliklerinin bilinirliğini artırmak amacıyla, Turizm Master Planı kapsamındaki çalışmaların güçlendirileceğini belirten Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, şehrin turizmdeki potansiyelinin büyük olduğunu, ancak bu potansiyeli değerlendirmek için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Düzce’nin coğrafi konumunun avantajına dikkat çeken Yılmaz, projenin tüm paydaşlar tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Uzun vadeli hedefler ve iş birliği:
Başkan Faruk Özlü, 2021 yılında gerçekleştirdikleri İktisat ve Kalkınma Kongresi’nde ortaya çıkan verilerin ardından turizmin Düzce için ne kadar önemli bir alan olduğunu anladıklarını ifade etti. “Düzce’nin turizmden para kazanması şart”
DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, bu planın Düzce’nin turizminde büyümeyi yönlendirecek önemli bir adım olduğunu belirterek, turizmde elde edilecek başarının tüm şehre ekonomik faydalar sağlayacağını ifade etti. MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da yerel yönetimlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna ise, Düzce’nin turizmdeki fırsatlarını ve potansiyelini ortaya çıkarmak için iş birliği yapılması gerektiğine dikkat çekti. Sunumda, Düzce’nin turizm planlamasında nasıl bir yol izleyeceği konusunda detaylar paylaşıldı. Düzce’nin doğal zenginlikleriyle birlikte, turizm alanında daha rekabetçi olmasını sağlayacak olan bu planın başarıyla uygulanması bekleniyor.

AKÇAKOCA SAKLIKOY OTEL’DE BAŞKAN FARUK ÖZLÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DÜZCE TURİZM MASTER PLANI LANSMAN TOPLANTISI’NA, VALİ YARDIMCISI ÖMER YILMAZ, DTSO BAŞKANI ERDOĞAN BIYIK, MARKA GENEL SEKRETERİ MUSTAFA ÇÖPOĞLU, ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MUHARREM TUNA’NIN YANI SIRA İŞ İNSANLARI, YATIRIMCILAR VE BASIN MENSUPLARI KATILIM SAĞLADI.